vineri, 20 septembrie 2013

Deschiderea anului şcolar la Colegiul „Mihai Eminescu“ din Bacău

Elevii şi profesorii de la Colegiul „Mihai Eminescu“ din Bacău au participat luni, 16 septembrie 2013, la slujba de Te Deum oficiată de Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. 
 
Evenimentul religios a avut loc în faţa prestigioasei instituţii de învăţământ băcăuane. La final, PS Ioachim Băcăuanul a felicitat-o pe prof. Constantina Hulea, directorul Colegiului „Mihai Eminescu“, apoi a fost prezentat părintele Iustinian Cimpoieru, care va sluji la capela colegiului. „În cuvântul rostit cu această ocazie, Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul a făcut referire la importanţa predării religiei în şcoală, reamintind de legătura strânsă şi frumoasă dintre Şcoală şi Biserică, atât de veche şi atât de necesară pentru un proces educaţional trainic şi eficient, mai ales în contextul societăţii de astăzi. Apoi, în condiţiile serbării, anul acesta, a Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, Preasfinţia Sa i-a îndemnat pe elevi să citească, să cunoască viaţa acestor sfinţi care au redat libertatea credinţei creştine şi care rămân mereu modele vii pentru tinerele generaţii“, a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret şi mass-media al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

Daruri pentru elevii din Coşnea în prima zi a anului şcolar

Elevii Şcolii cu clasele I-VIII Coşnea, comuna Agăş, judeţul Bacău, au primit luni, 16 septembrie 2013, ghiozdane şi rechizite  pentru noul an şcolar. După oficierea slujbei de Te Deum, părintele Costel Mareş, protopop al Protopopiatului Moineşti, a oferit celor 17 preşcolari şi 46 de şcolari din satul Coşnea dulciuri, ghiozdane complet echipate cu rechizite şi toate cele necesare pentru noul an şcolar. Acţiunea a avut loc în cadrul Proiectului „Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi“. Protopopiatul Moineşti, prin preoţii şi toate parohiile sale, susţine în acest nou an şcolar, din fonduri proprii, aproape 300 de elevi la studiu în ciclul primar, gimnazial şi liceal, atât în Moineşti, cât şi în alte localităţi. În acest proiect se încadrează şi cele 100 de ghiozdane echipate, dintre care primele 46 au fost oferite copiilor din Coşnea. În zilele ce urmează vor primi ghiozdane şi cei 20 de copii de la centrul de zi al protopopiatului, precum şi alţi 34 de copii provenind din familii aflate în dificultate.

Niciun comentariu: