joi, 3 septembrie 2009

Preot paroh pentru credincioşii din Valea Racului, Protopopiatul Hârlău

PS Calinic Botoşăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, va oficia astăzi slujba Sfintei Liturghii în parohia Valea Racului din Protopopiatul Hârlău, în cadrul căreia diaconul Ionuţ Ungureanu va fi hirotonit şi instalat ca preot paroh. Parohia Valea Racului are 87 de familii şi a fost înfiinţată în anul 2002. În 2005, PS Calinic Botoşăneanul a pus piatra de temelie a viitoarei biserici din această parohie, cu hramurile „Sf. Iustin Martirul şi Filosoful“, „Sf. Cuv. Onufrie de la Vorona“ şi „Sf. M. Mc. Gheorghe“. În anul 2006 a fost ridicat un paraclis în care credincioşii participă în prezent la slujbe. Demersurile pentru ridicarea unui lăcaş de cult au fost iniţiate de pr. Mihai Ursu de la parohia Zbereni şi de pr. Ioan Cristea de la parohia Coasta Măgurei. „După instalarea preotului paroh vor fi demarate lucrările de construire a bisericii. În prezent se amenajează terenul şi se fac ultimele demersuri pentru obţinerea avizelor necesare“, a declarat pr. Nicolae Crăciun, protopop al Protopopiatului Hârlău.

2 comentarii:

Anonim spunea...

e un sat mic si foarte retras de parca e uitat de tot si de toate. dar tot timpul e o speranta si a cea speranta vine de sus. noi speram sa ne ajute dumnezeu sa ducem la un bun sfarsit ceea ce s-a inceput. sa nu uitam ca e un sat foarte mic dar foarte unit si oameni cu un suflet mare asa s-a demonstrat pana acum speram sa fie asa. e foarte greu fara biserica doctor etc in sat...dumnezeu sa ne ajute.......... dana

Anonim spunea...

un preot foarte bun invatat destept un exemplu pentru oamenii din satul sau
Valea racului este un sat foarte mic cu oameni gospodari si cu frika de Dumnezeu.Iata fratilor visul vostru de a avea preot in sat sa indeplinit ci mila Lui Dumnezeu si rugaciunile Preacuratei Maicii Domnului. SA VA DARUIASKA BUNUL DUMNEZEU UN POST BINECUVANTAT.