Înalt Preasfinţitul Hierotheos, Mitropolit de Nafpaktos şi Aghios Vlasios, a susţinut aseară, în Aula Magna "Mihai Eminescu" a Universităţii "Al. I. Cuza" din Iaşi, conferinţa "Teologia ca trăire din perspectiva învăţăturii părintelui Ioannis Romanidis". Evenimentul a fost organizat de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei prin Centrul cultural-misionar Doxologia, în parteneriat cu Universitatea "Al. I. Cuza" din Iaşi. La conferinţă au participat ierarhi din ţară şi străinătate, preoţi, monahi, monahii şi sute de persoane. IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi-a exprimat bucuria pentru prezenţa unui număr mare de participanţi, remarcând că prezenţa Înalt Preasfinţitului Hierotheos este o continuare a duhului adevărului mărturisit la sfârşitul lunii septembrie de arhim. Zaharia Zaharou de la Mănăstirea "Sfântul Ioan Botezătorul" - Essex din Anglia. În prima parte a alocuţiunii, IPS Hierotheos a amintit câteva date biografice importante din viaţa părintelui Ioannis Romanidis. Apoi, Înalt Preasfinţia Sa a abordat tema pentru această întâlnire, în care a abordat "zece puncte centrale ale învăţăturii părintelui Ioannis Romanidis".
Despre conferinţa Înalt Preasfinţitului Hierotheos veţi putea citi, pe larg, în ediţia de luni, 17 octombrie 2011, a "Ziarului Lumina".
IPS Hierotheos Vlachos s-a născut în Ioannina (Grecia) în 1945 şi a absolvit şcoala teologică de la Universitatea din Salonic. În anul 1971 a fost hirotonit ieromonah, slujind în mitropoliile Edesei, Peli şi Almopia, Thiva şi Levadia şi în Arhiepiscopia Atenei, ca predicator şi îndrumător al tinerilor. Din anul 1995 este Mitropolit de Nafpaktos şi Aghios Vlasios, o eparhie foarte veche. Oraşul Nafpaktos este foarte aproape de Patras, unde se păstrează capul Sfântului Apostol Andrei. A scris mai multe cărţi, traduse în diferite limbi, cu tematică teologică, eclezială, socială, care au la bază învăţătura Sfinţilor Părinţi.
IPS Hierotheos Vlachos a avut o relaţie foarte apropiată cu părintele Ioannis Romanidis, care s-a stabilit în Atena după ce s-a pensionat. (C. Ciofu)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu