vineri, 1 iulie 2011

O nouă etapă a proiectului „Reţea teritorială de furnizori de servicii creştine sociale“

La sediul "Diaconia" al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a avut loc ieri reuniunea finală la nivel eparhial în cadrul proiectului "Reţea teritorială de furnizori de servicii creştine sociale". În urma acestei întruniri s-au stabilit misiunea, obiectivele şi activităţile pe care Arhiepiscopia Iaşilor le va implementa în următorii 3-5 ani în domeniul asistenţei sociale.

Proiectul "Reţea teritorială de furnizori de servicii creştine sociale" este finanţat prin Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. În colaborare cu Arhiepiscopia Iaşilor se doreşte generarea unei strategii în domeniul serviciilor sociale pentru o perioadă de 3-5 ani. Această strategie va fi dezvoltată participativ, prin implicarea mai multor persoane care derulează activitate socială şi filantropică (preoţi, asistenţi sociali, lucrători sociali, voluntari din comunităţi). "Până în prezent am organizat o rundă de ateliere de lucru la nivelul fiecărui judeţ al Arhiepiscopiei Iaşilor în perioada aprilie-mai 2011. Grupurile de 30 de persoane din mai multe parohii ale fiecărui judeţ (Iaşi, Botoşani şi Neamţ) s-au reunit şi au încercat să genereze propuneri cu referire la viziunea şi misiunea în domeniul social şi să-şi analizeze punctele tari şi cele slabe care să-i ajute pe viitor", a explicat Anemarie Gasser, manager de proiect în cadrul Organizaţiei Internaţionale pentru Caritate Creştin-Ortodoxă.

Plan concret de acţiune în următoarele luni

După aceste întâlniri la nivel de judeţ, va avea loc o reunire cu reprezentanţii celor care au fost la întrunirile judeţene la nivel centralizat. Din propunerile diverse venite din teren s-a formulat una singură care să fie adoptată de eparhie. "La finalul acestei zile de lucru, am ieşit cu un document în care este formulată o viziune clară şi câteva obiective mari strategice de acţiune în social şi în filantropie pentru Eparhia Iaşilor. După această întâlnire, urmează ca un nucleu de şapte oameni să realizeze un plan concret, operaţional, de lucru, şi un buget aferent acestei strategii. Obiectivul acestui proiect este ca, în luna martie a anului viitor, Arhiepiscopia Iaşilor să aibă un plan concret de acţiune care să fie pus în aplicare", a spus Anemarie Gasser. Proiectul "Reţeaua teritorială de furnizori creştini de servicii sociale" a fost lansat la Iaşi pe 21 iunie 2010.

Niciun comentariu: