sâmbătă, 27 aprilie 2013

Pelerinajul de Florii în Arhiepiscopia Iaşilor

În protopopiatele Arhiepiscopiei Iaşilor vor fi organizate astăzi pelerinaje dedicate sărbătorii Floriilor. La Iaşi, procesiunea va fi condusă de PS Calinic Botoşăneanul.

Ieşenii sunt aşteptaţi astăzi la Pelerinajul de Florii, care va începe la Biserica Bărboi cu slujba Vecerniei unită cu Litia (ora 15:00), oficiată de PS Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor. Preasfinţia Sa, alături de preoţii ieşeni şi de credincioşi, va conduce procesiunea, care se va desfăşura pe trase
ul: Biserica Bărboi-str. Costache Negri-Biserica „Sfântul Sava“-Mănăstirea „Sfinţii Trei Ierarhi“-Catedrala mitropolitană din Iaşi. La Catedrala mitropolitană din Iaşi, pelerinii vor fi aşteptaţi de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.
În Protopopiatul Hârlău, Pelerinajul de Florii va începe la ora 13:00 pe traseul: parohia Pârcovaci-Biserica „Sfântul Gheorghe“.
La Paşcani, Pelerinajul de Florii se va desfăşura mâine, după Sfânta Liturghie. Preoţii şi credincioşii de la bisericile din municipiu se vor îndrepta spre centrul oraşului, unde va avea loc o slujbă specială şi un concert de cântări religioase.
În oraşul Botoşani, pelerinajul va începe la ora 15:00, la Biserica Vovidenia şi se va încheia la Biserica „Sfântul Gheorghe“.
Traseul pelerinajului din Sâmbăta lui Lazăr de la Dorohoi, care va începe la ora 13:00, va fi: Biserica „Sfânta Parascheva“-Biserica „Naşterea Maicii Domnului“- Vârgolici.
La Darabani, Pelerinajul de Florii se va desfăşura începând cu ora 16:30 pe traseul: Biserica „Sfântul Nicolae“- Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“. Procesiunea de Florii din oraşul Săveni va începe la ora 12:00 la Biserica „Sfântul Nicolae“ şi se va încheia la Biserica „Sfântul Gheorghe“.
Şi la Piatra Neamţ se va organiza de la ora 13:00 Pelerinajul de Florii pe traseul: Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul“-Mărăţei 1-Biserica „Sfântul Ioan“-Domnesc.
La Târgu Neamţ preoţii şi credincioşii se vor întâlni la ora 12:00 la Policlinica oraşului, iar de aici se va merge în procesiune spre Biserica „Adormirea Maicii Domnului“.
Pelerinajul de Florii organizat de Protopopiatul Roznov se va derula în acest an pe drumul celor 24 de troiţe, începând cu ora 12:30, iar în Protopopiatul Ceahlău procesiunea va începe la ora 16:00 pe traseul: parohia Frumosu-parohia Farcaşa.

Niciun comentariu: