luni, 14 noiembrie 2011

Preotul Teodor Constantin Marian, în lumea veşniciei

Părintele Teodor Constantin Marian, slujitor la Biserica "Sfântul Ilie" din Fălticeni, a fost condus ieri pe ultimul drum. Slujba înmormântării a fost oficiată de Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Sâmbătă, 12 noiembrie, Înalt Preasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a oficiat slujba Parastasului pentru vrednicul de pomenire preot Teodor Constantin Marian.

În Biserica "Sfântul Ilie" din Fălticeni a fost oficiată ieri, după săvârşirea Sfintei Liturghii, slujba înmormântării pentru vrednicul de pomenire preot Teodor Constantin Marian, care a plecat la Domnul pe 11 noiembrie 2011. După cum ne-a relatat pr. Constantin Patrolea, protopop al Protopopiatului Fălticeni, pr. Teodor Constantin Marian a trecut la cele veşnice fiind răpus de pancreatită. "Părintele Teodor Constantin Marian a fost depus la Biserica "Sfântul Ilie" din Fălticeni, unde a slujit alături de tatăl său, pr. Ionel Marian. Sâmbătă seara, IPS Pimen a oficiat o slujbă de pomenire pentru tânărul preot, în prezenţa a numeroşi preoţi şi credincioşi. Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a scos în evidenţă tinereţea părintelui Teodor Constantin Marian, explicând ce reprezintă un preot între oameni. IPS Pimen a transmis condoleanţe părintelui Ionel Marian, parohul de la Biserica "Sfântul Ilie", şi mângâiere arhierească pentru durerea prin care trece", a spus pr. protopop Constantin Patrolea. Pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică, preoţii şi credincioşii s-au rugat la căpătâiul sicriului părintelui Teodor Constantin Marian.

Preoţi şi prieteni, aproape de familia îndurerată

Slujba înmormântării părintelui Teodor Constantin Marian a fost oficiată ieri de PS Ioachim Băcăuanul. Au participat foşti colegi ai părintelui plecat în lumea veşniciei, colegi ai părintelui Ionel Marian, rude, prieteni şi mii de credincioşi. La finalul slujbei au vorbit: Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, arhim. Timotei Aioanei, exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureştilor şi eclesiarh al Catedralei patriarhale, pr. prof. dr. Vasile Nechita de la Biserica "Sfântul Apostol Andrei" din Iaşi, dar şi alţi preoţi prieteni ai familiei părintelui Ionel Marian. "Toţi vorbitorii au scos în evidenţă tinereţea vrednicului de pomenire preot Teodor Constantin Marian şi durerea părinţilor care şi-au condus pe ultimul drum fiul", a relatat pr. protopop Constantin Patrolea. În glasul clopotelor şi al cântărilor specifice, sicriul cu trupul părintelui Teodor Constantin Marian a fost purtat din Biserica "Sfântul Ilie" spre locul de veci, aflat în apropierea acestui sfânt lăcaş.

Slujitor la Biserica "Sfântul Ilie" din Fălticeni timp de opt ani

Părintele Teodor Constantin Marian s-a născut în Fălticeni pe 13 mai 1979 din părinţii preot Ionel şi preoteasa Magda. Şcoala primară a fost absolvită în localitatea Sasca Mică din judeţul Suceava în anul 1990. Între anii 1990-1994 a absolvit Şcoala Generală "Mihail Sadoveanu" din Fălticeni. S-a înscris apoi la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Suceava pe care l-a absolvit în anul 1999. Tot în anul 1999 s-a înscris la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, fiind declarat licenţiat în anul 2003. În anul 2003 se căsătoreşte cu Roxana. După căsătorie a venit pe lume fiul lor, Teodor. Între anii 2003-2005 urmează cursurile de master în drept comunitar european la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iaşi. În anul 2003, pe 26 octombrie, este hirotonit diacon, de IPS Pimen. O zi mai târziu este hirotonit preot pe seama Bisericii "Sfântul Ilie" din Fălticeni. A plecat la Domnul pe 11 noiembrie 2011, în ziua pomenirii Sfântului Mare Mucenic Mina, la vârsta de 32 de ani.

Niciun comentariu: