În parcul Bisericii Toma Cozma din Iaşi se desfăşoară, începând de ieri, Târgul de produse ecologice şi tradiţionale "ECOAGRIS 2010". Târgul este organizat de BIOMA AGRO ECOLOGY şi Parohia Toma Cozma, în parteneriat cu Primăria Iaşi şi se va încheia mâine. După conferinţa de presă a avut loc deschiderea oficială a târgului. În debut, pr. Benone Dascălu, consilier al Sectorului agricol şi silvic al Arhiepiscopiei Iaşilor, prezent la eveniment ca delegat din partea Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a rostit o rugăciune de binecuvântare. Părintele Benone Dascălu a considerat iniţiativa de a organiza un târg ecologic ca fiind benefică, pentru că susţine ideea unei abordări responsabile pe care o promovează agricultura modernă. A atras, totodată, atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă pesticidele şi chimicalele utilizate în producţia agricolă. Părintele paroh Mihai Mărgineanu a explicat celor prezenţi care este semnificaţia cuvântului "ecologie", care în limba greacă înseamnă "casă", iar în final a mulţumit Primăriei municipiului Iaşi pentru sprijinul acordat în organizarea târgului. "Orientarea ecologică ne propune să ne considerăm acasă peste tot. Nu este o întâmplare faptul că o astfel de manifestare cu caracter ecologic are loc în parcul unei biserici. Biserica, prin structura şi învăţătura ei, în mod constant a propovăduit responsabilitatea faţă de mediul în care trăim. Nu e o noutate faptul că Biserica, pe toate căile, promovează ideea unei sănătăţi sufleteşti şi fizice. Ne dorim ca ECOAGRIS 2010 să fie începutul unei frumoase colaborări în viitor, care să aibă în vedere stimularea interesului preocupărilor atât ale consumatorilor, cât şi ale producătorilor", a spus pr. paroh Mihai Mărgineanu.
Beneficii multiple pentru vânzători şi cumpărători
Peste 30 de expozanţi din peste zece judeţe ale ţării au venit la Iaşi pentru a-şi desface astfel produsele. Publicul găseşte aici o gamă largă de produse de calitate, produse alimentare, ecologice şi tradiţionale (lactate, brânzeturi, ouă, carne de porc sau de oaie, băuturi, dulciuri). Apoi mai sunt expuse spre vânzare produse cosmetice naturale, produse de artizanat (goblenuri, vaze lucrate manual). "Pentru această primă ediţie pe care am organizat-o sub această titulatură participarea firmelor şi a expozanţilor a fost gratuită. Ne dorim să iniţiem o frumoasă tradiţie în acest sens. Am dori să organizăm un astfel de târg cu ocazia sărbătorilor Iaşului. Beneficiile sunt multiple întrucât expoziţia este cu vânzare. Oamenii pot veni să cumpere produse de calitate fără să parcurgă distanţe foarte mari. Un alt beneficiu pe care îl putem întrevedea este acela de informare şi educaţie ecologică. Publicul larg are posibilitatea să poarte discuţii cu producătorii pentru a afla noutăţi legate de reţete alimentare, fie legate de anumite terapii pentru diferite afecţiuni", a declarat Vasilica Onofrei, consilier Relaţii publice şi marketing la BIOMA AGRO ECOLOGY.
SC BIOMA, implicată în programe de cercetare pe plan mondial
SC BIOMA AGRO ECOLOGY CO SRL este unic distribuitor pentru România al societăţii omonime din Elveţia, cu largă recunoaştere în domeniul cercetării şi producţiei eco-biologice, implicată în cele mai complexe programe de cercetare pe plan mondial, fiind prezentă în 21 de ţări europene prin gama de produse GEOLIFE line®. Certificaţi atoxic de către Oficiul Federal de Sănătate Publică din Berna (Elveţia), publicaţi în listele oficiale ale FIBL, IFOAM, Ecoinspect România (Cluj-Napoca), BIO-Suisse, Micro-Bio, EU, Biocerto, Bioagricoop şi destinaţi pentru agricultura chemical free cu garantare Bioquality, amelioratorii biologici, potenţiatorii metabolici şi protectorii fito-patogeni din gama GEOLIFE line® permit realizarea de produse agricole ecologice cu productivitate şi calităţi organoleptice superioare. De asemenea, produsele din gama GEOLIFE line® sunt utilizate cu rezultate remarcabile în protecţia mediului (epurarea apelor reziduale, igienizarea toaletelor şi eficientizarea foselor septice, tratarea gunoiului organic, a terenurilor infestate cu produse petroliere, a zonelor contaminate radioactiv), în zootehnie (furajare zootehnică, asimilarea dejecţiilor zootehnice, neutralizarea făinurilor animale, descompunerea carcaselor reziduale, ihticultură ambientală, stabilizarea metabolică a animalelor de casă), precum şi în industria agroalimentară (vinificaţie, mezelărie şi conservate din carne, produse lactate şi brânzeturi).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu