vineri, 26 iunie 2015

Rugăciune şi comuniune în cinstea Sfântului Ioan Botezătorul

Parohia „I. C. Brătianu" - Bucium din Iaşi l-a serbat miercuri, 24 iunie 2015, pe Sfântul Ioan Botezătorul. Ocrotitorul principal al bisericii parohiale a fost cinstit încă din ajunul Sânzienelor, când a avut loc o procesiune pe străzile din cartier.

Biserica „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul" din cartierul ieşean „I. C. Brătianu" - Bucium a îmbrăcat miercuri, 24 iunie 2015, straie de sărbătoare. Cu o zi înainte, în seara zilei de 23 iunie, un sobor numeros de părinţi, atât de la sfintele mănăstiri, cât şi de la parohiile ieşene, a săvârşit slujba Vecerniei unită cu Litia. La acest moment de rugăciune au participat credincioşi din parohie, dar şi din oraşul Iaşi, care an de an vin să înalţe rugăciuni în locaşul de închinare ocrotit de Sfântul Ioan Botezătorul. O prezenţă remarcabilă a fost reprezentată de tinerii de la mai multe universităţi ieşene. Ei s-au adunat în jurul stranei pentru a oferi răspunsurile din cadrul slujbei, înfrumuseţând privegherea prin glasurile lor. „În fiecare an, Sfântul Ioan Botezătorul ne face mai atenţi în ceea ce priveşte comuniunea din biserică. Ocrotitorul nostru ne-a adunat în număr mult mai mare decât în anii precedenţi. Sunt mulţumit şi cu inima plină de bucurie pentru că văd că în Dealul Bucium din Iaşi se înfiripează o nouă parohie şi o credinţă adevărată în Hristos şi în sfinţii lui Dumnezeu. Pornind din pământ, iată am ajuns cu lucrările la turlă, astfel că putem să ne bucurăm şi de o stare spirituală aparte", a mărturisit preotul paroh Aurel Mărgineanu.

Credincioşii, primiţi întotdeauna cu dragoste

Slujba Vecerniei a fost urmată de procesiunea cu icoana Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul pe străzile din parohie. În faţa procesiunii a fost bătută toaca şi s-a tras clopotul, icoana Sfântului fiind înconjurată de prapuri şi cruci. „Ne-am gândit că ar fi bine să simţim prezenţa Sfântului Ioan şi în parohie, nu doar în biserică. Aşa cum sfântul a ieşit din sihăstria sa pe malul râului Iordan şi a strigat către oameni, la fel şi noi am mers prin parohie alături de Înaintemergătorul Domnului, pentru a arăta că este cu noi", s-a exprimat preotul paroh. Programul liturgic a fost urmat de o agapă frăţească, la care au participat mai bine de 100 de credincioşi. Atmosfera de bucurie şi de comuniune a fost completată de un repertoriu de muzică pe versuri de Anton Pann, interpretat de un grup de tineri din Parohia „Sfântul Ierarh Nectarie" din Iaşi şi din Parohia „Sfânta Cuvioasa Parascheva" - Păcurari din Iaşi. „Credincioşii prezenţi la hramurile parohiei noastre au fost primiţi întotdeauna cu dragoste. După sfintele slujbe, căutăm să întregim rugăciunea prin comuniunea dragostei", a adăugat preotul paroh Aurel Mărgineanu.
Cu prilejul hramului Parohiei I. C. Brătianu - Bucium, Parohia Toma Cozma din Iaşi a organizat un pelerinaj pe bicicletă către locaşul de închinare aflat în sărbătoare. După cum ne-a relatat Vlad Carpiuc, coordonatorul grupului de biciclişti, itinerariul a fost organizat pentru a-i încuraja pe credincioşi să folosească bicicleta ca mijloc de transport, aceasta cu atât mai mult cu cât Parohia I. C. Brătianu se află la câţiva kilometri de centrul oraşului Iaşi.

Niciun comentariu: