vineri, 5 iunie 2015

Frânturi din copilărie, expuse într-o biserică ieşeană

Galeria de artă a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului“ - Galata din Iaşi a găzduit miercuri, 3 iunie 2015, vernisajul expoziţiei de fotografie „Lăsaţi copiii să vină la Mine!“. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa unui număr mare de participanţi, care au admirat cele 40 de lucrări expuse. 

„Săptămâna pentru familie“ - 2015, organizată la Iaşi de Asociaţia Familia Tradiţională şi de Departamentul Pro Vita al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, şi Ziua Internaţională a Copilului sunt sărbătorite de Clubul Fotografilor Iaşi printr-o expoziţie de fotografie. Aceasta a fost vernisată miercuri, 3 iunie 2015, în galeria de artă a Bisericii „Adormirea Maicii Domnului“ - Galata, în prezenţa a numeroşi membri ai Clubului Fotografilor Iaşi de la Casa de Cultură „Mihai Ursachi“ a municipiului Iaşi - Parcul Copou, a elevilor de la Şcoala „Ion Simionescu“ Iaşi şi a numeroşi invitaţi. Pentru început, gazda evenimentului, părintele paroh Mircea Stoleriu, şi-a exprimat bucuria pentru că 12 membri ai Clubului Fotografilor Iaşi au expus 40 de imagini tematice în galeria de artă a locaşului de închinăciune închinat Maicii Domnului din Galata. „Mă bucur că expoziţia de faţă a surprins lucruri foarte frumoase. Există câteva fotografii care se circumscriu în tema expoziţiei, celelalte prezentând aspecte din viaţa copiilor“, a spus preotul paroh Mircea Stoleriu. Constantin Ciofu, coordonator în cadrul Clubului Fotografilor Iaşi, a mărturisit celor prezenţi că expoziţia de fotografie „Lăsaţi copiii să vină la Mine!“ surprinde imagini din diferite ipostaze ale copilăriei, apreciind munca depusă de membrii Clubului Fotografilor Iaşi în organizarea evenimentului. În acelaşi timp, au fost îndreptate mulţumiri părintelui paroh Mircea Stoleriu, pentru amabilitatea de a găzdui în galeria de artă a doua expoziţie de fotografie din acest an a membrilor Clubului Fotografilor Iaşi.

Orientarea spre nevoile copilului

Mihaela Burlacu, membru al Clubului Fotografilor Iaşi, a atras atenţia asupra neglijării copiilor în zilele noastre, acest fenomen intrând în categoria abuzurilor. „Echilibrul lumii în care trăim e afectat de acţiuni distructive. Mă gândesc la ce lăsăm pentru copiii de mâine... Adulţii ar trebui să se ghideze nu doar spre aspectele materiale ale lumii. Un copil nu are nevoie doar de hrană, de locuinţă s.a. Cred că ar trebui să ne orientăm mult mai mult spre nevoile emoţionale şi spirituale ale copilului“, a subliniat Mihaela Burlacu. A urmat cuvântul lui Dragoş Bălinişteanu, referent în cadrul Departamentului Pro Vita al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, care i-a felicitat pe organizatorii expoziţiei, menţionând că evenimentul nu s-ar fi potrivit mai bine decât în spaţiul bisericesc. Aşa cum copiii din fotografii au fost înconjuraţi de sfintele icoane, la fel trebuie ca în viaţa de zi cu zi ei să se afle în preajma Mântuitorului Hristos. Dragoş Bălinişteanu a punctat apoi câteva din activităţile organizate în „Săptămâna pentru familie“ - 2015, desfăşurate cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. La finalul evenimentului, părintele paroh Mircea Stoleriu a oferit câte o iconiţă tuturor celor prezenţi, iar copiii au primit un mic dar de 1 Iunie. Expoziţia de fotografie „Lăsaţi copiii să vină la Mine!“ este expusă la biserica din cartierul Galata din Iaşi până pe 7 iunie 2015.

Niciun comentariu: