miercuri, 26 februarie 2014

Întâlnire de lucru la Vaslui pe tema dezvoltării comunitare

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor, la Vaslui a avut loc luni, 24 februarie 2014, întâlnirea de lucru a colaboratorilor Organizaţiei World Vision România (WVR) din judeţul Vaslui. În ultimii ani, fundaţia amintită a desfăşurat un amplu program de dezvoltare comunitară, precum şi activităţi cu tinerii.

La Vaslui a avut loc, în prima zi a acestei săptămâni, o întâlnire de lucru a reprezentanţilor Organizaţiei World Vision România şi ai Sectorului teologic-educaţional al Patriarhiei Române cu cei ai Eparhiei Huşilor. În ultimii patru ani, World Vision România a implementat un amplu program de dezvoltare comunitară în comunele Rafaila, Dumeşti, Todireşti, Laza, Poieneşti, Ivăneşti, Deleşti, Bălteni, Zăpodeni, Cozmeşti, Rebricea, Vultureşti, Oseşti, Pungeşti şi oraşul Negreşti din judeţul Vaslui. În cadrul întâlnirii, s-a prezentat un raport al activităţii pe anul 2013, fiind expuse principalele acţiuni prevăzute pentru anul în curs. „Organizaţia World Vision România activează de patru ani în mai multe comunităţi din nordul judeţului Vaslui. Preoţii din aceste comunităţi sunt implicaţi în proiecte ce vizează dezvoltarea comunitară şi activităţi cu tinerii şi copiii. În cadrul întâlnirii, s-a prezentat raportul pe anul 2013, unul destul de bogat, ce a avut ca beneficiari direcţi aproape 700 de copii. Preoţii, împreună cu grupele de cateheză, au alcătuit şi implementat un număr de opt proiecte mai importante. Cele mai reprezentative dintre acestea au primit din partea World Vision diplome de recunoaştere“, a spus pr. Cosmin Gubernat, consilier al Sectorului social-misionar al Episcopiei Huşilor. În partea a doua a întâlnirii, pr. Constantin Naclad, inspector în cadrul Sectorului teologic-educaţional al Patriarhiei Române, a prezentat conceptul concursului naţional „Sfânta Euharistie - lumina vieţii creştine“, implementat în toate eparhiile din Patriarhia Română, arătând beneficiile acestei competiţii asupra lucrării misionare a Bisericii, precum şi oportunităţile de implementare.

„Biserica oferă sprijin, consiliere şi ajutor concret“

În continuare, pr. consilier Cosmin Gubernat a transmis mesajul Preasfinţitului Episcop Corneliu. „Episcopul Huşilor sprijină şi urmăreşte cu interes colaborarea Organizaţiei World Vision cu parohiile din cadrul Episcopiei Huşilor, dorind sporirea şi diversificarea activităţilor catehetice cu tinerii şi copiii, mai ales în zonele defavorizate din punct de vedere economic. De cele mai multe ori, Biserica este singura instituţie dintr-o comunitate ce oferă sprijin, consiliere şi ajutor concret. PS Corneliu a transmis că, prin intermediul concursurilor naţionale iniţiate de Patriarhia Română, se completează proiectele locale, dându-le un caracter unitar. Prin intermediul Sectorului social-misionar, Episcopia Huşilor caută, în condiţii dificile din punct de vedere material, să ofere burse tinerilor merituoşi care se confruntă cu probleme sociale“, a adăugat pr. Cosmin Gubernat. În cursul acestei luni, vor fi donate în parohiile din comunele aflate în nordul judeţului Vaslui 1.000 de seturi de ghiduri de cateheză pentru copii şi 40 de seturi de manuale pentru profesor/preot, publicate în cadrul proiectului „Hristos împărtăşit copiilor“, în vederea organizării şi desfăşurării de sesiuni de cateheză cu şcolarii din cele 15 comunităţi partenere ale World Vision România. - sursa Ziarul Lumina

Niciun comentariu: