luni, 24 februarie 2014

„Enoriaşii noştri au o deschidere mare spre nevoia celuilalt“

Copiii şi tinerii de la Centrul de Plasament „Gulliver“ din Iaşi au fost vizitaţi sâmbătă, 22 februarie 2014, de un grup de enoriaşi din parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ - Galata din Iaşi. Cu acest prilej, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru cei adormiţi şi s-a rostit o ectenie pentru beneficiarii centrului.

Cu doar o săptămână înainte de începerea Postului Mare, un grup de credincioşi, din parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ - Galata din Iaşi, a mers în vizită la Centrul de Plasament „Gulliver“. Acesta se află pe dealul Galata şi are ca beneficiari copii şi tineri cu sindromul HIV sau cu alte probleme medicale. Bucuria celor aflaţi în ocrotirea centrului a fost mare deoarece părintele Gheorghe Manole şi doamna preoteasă Georgeta au revenit în mijlocul lor. De mai mulţi ani, între parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ şi Centrul „Gulliver“ există o frumoasă colaborare, părintele paroh oferind asistenţă religioasă copiilor şi tinerilor. De asemenea, la marile sărbători de peste an, dar şi cu alte ocazii, sunt organizate mese festive în cadrul cărora se poartă dialoguri duhovniceşti. În Sâmbăta moşilor de iarnă, prin grija şi osteneala familiei Asaftei Gabriela şi Petru, în aşezământul de ocrotire socială de pe dealul Galata a fost organizat un praznic pentru cei adormiţi. În cadrul acestei slujbe, au fost pomeniţi atât rudele familiei Asaftei, cât şi tinerii din centru mutaţi la Domnul în ultimii ani.

Faptele de milostenie creează punţi de legătură către cer

Părintele paroh Gheorghe Manole a amintit că Centrul „Gulliver“ se află în mijlocul parohiei „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ - Galata. „Mă bucur pentru că locuiţi în apropierea bisericii şi a enoriaşilor noştri. De fiecare dată când ne aşezăm lângă Dumnezeu, sufletele noastre se bucură. Voi sunteţi aşezaţi în centrul acestei parohii. În centru se află întotdeauna Hristos. În mijlocul oamenilor se află întotdeauna Biserica şi Hristos. Ne bucurăm că familia Asaftei este alături de voi, în centrul parohiei, lângă biserica unde noi ne rugăm pentru cei vii, dar şi pentru cei adormiţi. Prin suferinţa pe care fiecare o purtaţi, ne oferiţi o lecţie de viaţă fiecăruia dintre noi. Noi suntem cei care trebuie să vă mulţumim, pentru că din momentul în care aţi poposit aici, pe colina Galata a Iaşului, am observat că enoriaşii noştri au o deschidere mare spre nevoia celuilalt. Astfel, avem cu toţii o mai mare putere de a-L cunoaşte pe Dumnezeu. Mulţumesc doamnei Gabriela Asaftei pentru că a luat aminte la îndemnul nostru de a se apropia mai mult de copiii din acest centru. Suntem convinşi că prin faptele de milostenie organizate, atât în acest aşezământ, cât şi în celelalte centre din dealul Galata, se creează punţi de legătură către cer. Pentru noi, este o mare binecuvântare să fim alături de voi“, a mărturisit pr. paroh Gheorghe Manole, care a îndemnat tinerii din Centrul „Gulliver“ să se roage pentru cei care şi-au îndreptat gândul spre ei şi le-au oferit o masă caldă. După oficierea Parastasului pentru cei adormiţi, a fost rostită o ectenie în cadrul căreia au fost pomeniţi toţi tinerii aflaţi în centru. Enoriaşii din parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ - Galata din Iaşi, dar şi ieşenii din alte parohii sunt oricând bineveniţi în Centrul „Gulliver“. Fiecare poate oferi un mic dar, o masă caldă sau un zâmbet celor care fără să poarte o vină poartă crucea bolii. Şi fericit va fi că tinerii din centru „nu pot să răsplătească“, după cum spune Mântuitorul Hristos, „căci se va răsplăti la învierea drepţilor“.

Niciun comentariu: