miercuri, 26 februarie 2014

„Este o onoare deosebită ca Madrigalul să ne fie alături“

Corul Naţional de Cameră „Madrigal“ din Bucureşti, dirijat de Voicu Popescu, revine la Iaşi după mai bine de două luni pentru a susţine un spectacol caritabil. Intitulat „Armonii de primăvară“, concertul va avea scopul de a strânge fonduri necesare susţinerii activităţilor sociale a 70 de copii defavorizaţi. Evenimentul va avea loc duminică, 2 martie 2014, la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi.

Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă“ (FSS) a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei organizează duminică, 2 martie 2014, de la ora 17:00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi, spectacolul caritabil „Armonii de primăvară“, susţinut de Corul Naţional de Cameră „Madrigal“, dirijat de Voicu Popescu. Evenimentul, care se va desfăşura cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, are ca scop susţinerea activităţilor sociale a 70 de copii defavorizaţi. „Prin acest spectacol caritabil încercăm să găsim fonduri pentru a susţine activităţile cu copiii defavorizaţi, pe care îi avem în îngrijire în fundaţia noastră, în centrele sociale specializate, acreditate după toate normele statului român. În acest context, al încercării noastre de a găsi fonduri, se va desfăşura acest spectacol caritabil în ziua de duminică, 2 martie, începând cu ora 17:00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi. Invitatul de onoare este Corul Naţional de Cameră «Madrigal», dirijat de Voicu Popescu. Este o onoare deosebită ca Madrigalul să ne fie alături. De asemenea, este o dorinţă a noastră ca astfel de colaborări să continue şi pe viitor“, a explicat părintele Mihai Doroşincă, directorul executiv al Fundaţiei „Solidaritate şi Speranţă“. Intrarea la spectacol se face pe baza biletelor puse în vânzare, iar banii încasaţi vor fi direcţionaţi spre activităţile sociale.

Beneficiarii FSS, stimulaţi prin implicarea în activităţi

Beneficiarii direcţi ai manifestării vor fi copiii asistaţi social prin Cantina „Sfântul Sava“, prin Centrul de Zi pentru Copii „Mia Casa“ Inculeţ - Bârnova şi prin Centrul de Zi „Sfânta Marina“, ce aparţin de FSS. „Aceşti copii iau prânzul în fiecare zi la noi la fundaţie sau la centrele noastre. De asemenea, ei beneficiază de ajutoare care se concretizează în haine sau rechizite. Le oferim ore de meditaţii, activităţi de socializare, organizăm excursii, tabere, urmărind astfel prevenirea abandonului şcolar şi creşterea calităţii actului educaţional. Cu alte cuvinte, încercăm pe cât posibil ca aceşti copii, care provin din familii defavorizate, să ajungă persoane de nădejde în societate, oameni care, la rândul lor, cândva, să ajute pe alţi copii aflaţi în suferinţă“, a explicat pr. Mihai Doroşincă. Alături de Corul „Madrigal“, pe scena decorată în straie de primăvară, vor mai urca şi beneficiarii direcţi ai manifestării, copiii asistaţi social. „Prin aceste spectacole, noi încercăm să-i prezentăm şi pe copii. În acelaşi timp încercăm să-i stimulăm pe copii prin implicarea în activităţi frumoase. De aceea, îi aducem pe scenă, de această dată în deschiderea concertului. Alături de beneficiarii noştri, vor urca pe scenă Corul de copii «Muzica Viva», al Asociaţiei «Iubire şi încredere», iar la sfârşitul spectacolului, împreună cu Madrigalul, toţi copiii vor interpreta câteva piese, astfel încât să rămână nu numai încântaţi, dar probabil şi cu speranţa că vor avea ocazia să cânte alături de multe alte personalităţi culturale. Îmi aduc aminte de impactul pe care l-au avut copiii atunci când au cântat pe scenă în alte spectacole, fie cu Paula Seling, fie cu artista Corina Chiriac. Au fost nu numai foarte încântaţi, dar au şi vorbit foarte mult despre aceste evenimente, semn că i-a impresionat. Imaginaţi-vă nişte copii veniţi dintr-un mediu oarecum de sărăcie, care au ajuns să cânte pe scenă în faţa a sute sau chiar mii de oameni, alături de personalităţi pe care ei le-au văzut doar la televizor sau despre care au citit în presă“, a remarcat directorul executiv al FSS.

Proiect pentru organizarea corurilor de copii

Corul Naţional de Cameră „Madrigal“ are în derulare un program intitulat „Cantus Mundi“, prin care încearcă să organizeze cât mai multe coruri de copii, mulţi dintre ei chiar cu probleme sociale. Această activitate este coordonată de Anna Ungureanu, dirijor secund al Corului „Madrigal“. „Este foarte important că acest program se va reflecta şi în spectacolul nostru caritabil, în speranţa că, după aceea, vom avea multe alte activităţi împreună cu Madrigalul, care să vizeze copiii şi ajutorarea acestora“, s-a exprimat pr. Mihai Doroşincă. Biletele se găsesc în următoarele locaţii: Librăria Doxologia din strada Ştefan cel Mare şi Sfânt, librăriile Cărtureşti din Iulius Mall şi Palas Mall, Selgros Cash&Cary (ieşirea de la casele de marcat), Era Shopping Center (pe culoarul de la casele de marcat Carrefour), Felicia Shopping Center (pe culoarul de la casele de marcat Carrefour), Hypermarket Auchan, Magazinul Non-Stop Dolirom Canta, la sediul FSS din strada Costache Negri nr. 48, lângă Biserica „Sfântul Sava“. Pentru livrarea biletelor la domiciliu şi alte detalii despre eveniment, cei interesaţi pot apela numărul de telefon 0771647607. Toţi participanţii la eveniment vor fi onoraţi cu numeroase surprize şi cadouri speciale venite din partea sponsorilor şi partenerilor evenimentului. pag 2 Sursa: Ziarul Lumina

Niciun comentariu: