vineri, 25 octombrie 2013

Masă rotundă la Mănăstirea Golia, în cadrul FILIT - 24 octombrie

În clădirea stăreţiei de la Mănăstirea Golia din Iaşi va avea loc sâmbătă, 26 octombrie 2013, o masă rotundă cu tema „Literatura religioasă. Posibilităţi de traducere“, în cadrul Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT).

La eveniment vor participa traducătorii festivalului, care vor urmări un documentar despre Editura Doxologia a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. De asemenea, va fi prezentat un catalog ce cuprinde cărţile publicate până în prezent. „Editura Doxologia va avea o întâlnire cu traducătorii veniţi din diferite părţi ale lumii (Macedonia, Germania, Italia, Franţa, Finlanda, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii) la acest festival de literatură şi traducere. Se va discuta despre posibilităţile de traducere a literaturii de spiritualitate ortodoxă în spaţiul occidental. Cu această ocazie, vom prezenta traducătorilor şi vom încerca să-i convingem că traducerea literaturii de spiritualitate ortodoxă în spaţiul occidental ar fi binevenită. Acest lucru poate adăuga o nouă dimensiune literaturii care se scrie astăzi în Occident. Consider că ar exista atât cititori, cât şi edituri care să publice o astfel de literatură“, a declarat Cătălin Jeckel, directorul Editurii Doxologia a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. Editura Doxologia va propune spre traducere în spaţiul apusean lucrări din colecţia „Călăuze duhovniceşti“, poezie creştină, roman creştin, seriile de autor şi literatură memorialistică. „Lumea occidentală este tulburată de aceleaşi pericole care ne copleşesc şi pe noi astăzi. Cărţile pe care le expunem spre traducere sunt modele de rezistenţă, de reuşită. Noi am venit în întâmpinarea cititorilor din spaţiul românesc cu titlurile noastre de carte. Există căutători de viaţă spirituală adâncă şi în spaţiul occidental. Trebuie să facem cunoscută viaţa creştină, autentică, profundă din spaţiul românesc“, a adăugat Cătălin Jeckel.
Editura Doxologia va participa la Târgul de Carte BOOKFEST, care va avea loc pe perioada festivalului în Sala Paşilor Pierduţi a Universităţii „Al. I. Cuza“ din Iaşi. În cadrul târgului, Editura Doxologia va lansa duminică, 27 octombrie, la ora 12:30, cartea în format audio „O voce pentru Fonoteca de aur: Ştefan Bănulescu“, invitaţi: Emil Brumaru şi Grigore Elisei.

Niciun comentariu: