vineri, 31 mai 2013

Manifestări dedicate Zilei Internaţionale a Copilului

Mai multe asociaţii şi parohii din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei organizează, în acest sfârşit de săptămână, evenimente dedicate Zilei Internaţionale a Copilului. 
 
Protopopiatul Hârlău organizează astăzi, de la ora 11:30, concursul „Toacă-n suflet, cânt în cer“, ediţia a III-a, dedicat Zilei Internaţionale a Copilului. La acest concurs sunt invitaţi copiii din parohiile Protopopiatului Hârlău. După cum ne-a relatat pr. Nicolae Crăciun, protopop al Protopopiatului Hârlău, la competiţie vor concura aproape 50 de copii. „De la ora 12:00 va avea loc parada portului popular pe traseul Protopopiatul Hârlău - Biserica «Sfântul Gheorghe». Fiecare participant va trebui să poarte costum naţional. La final se vor oferi premii şi diplome din partea Protopopiatului Hârlău“, a declarat pr. protopop Nicolae Crăciun. 
 
Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă“ organizează mâine, de la 11:00, la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi, concertul caritabil „Zâmbeşte, copile!“. ASCOR - filiala Iaşi organizează, în perioada 1-2 iunie 2013, programul „1 Iunie - Ziua copilului născut şi nenăscut“. Mâine, de la ora 9:00, membrii asociaţiei, dar şi studenţii ieşeni vor participa la Sfânta Liturghie, care va fi oficiată de la ora 9:00 la Catedrala mitropolitană din Iaşi. De la ora 14:30, va avea loc o expoziţie de poze şi impresii pe Bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt din Iaşi. 
 
În Piaţa Unirii din Iaşi se va aprinde la ora 21:00 o cruce de lumânări în memoria copiilor născuţi şi nenăscuţi. Duminică, 2 iunie, de la ora 17:00, se va desfăşura „Marşul vieţii“ pe traseul Parcul Copou - Catedrala mitropolitană din Iaşi. 
 
ATOR - filiala Piatra Neamţ va organiza, mâine, de la ora 16:00, „Marşul pentru viaţă!“. Traseul va fi: Spitalul Judeţean Neamţ - Teatrul Tineretului. Marşul se va derula cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. „Scopul acestei acţiuni este de a informa şi sensibiliza opinia publică în ceea ce priveşte susţinerea dreptului la viaţă“, a spus pr. Nicolae Nicău, coordonatorul ATOR - filiala Piatra Neamţ. 
 
La sediul Protopopiatului Săveni va avea loc mâine, de la ora 14:00, o nouă ediţie a concursului „Copilul în familie şi biserică“. La competiţie s-au înscris 40 de copii din 15 parohii ale Protopopiatului Săveni, la cele trei secţiuni: toacă, poezie şi desen. Juriul concursului va fi compus din preoţi cu experienţă în activitatea catehetică, precum şi din profesori de limba română şi desen.

Niciun comentariu: