marți, 21 februarie 2012

Şedinţe preoţeşti în trei protopopiate ale Arhiepiscopiei Iaşilor

La sediul Protopopiatului Hârlău a avut loc ieri şedinţa lunară cu preoţii. Părintele Dumitru Tincu de la parohia "Sfântul Gheorghe" din Hârlău a prezentat tema "Taina Sfântului Maslu şi îngrijirea bolnavilor". Au urmat mai multe intervenţii din partea preoţilor prezenţi, care au vorbit despre aspectele liturgice care ţin de săvârşirea Tainei Sfântului Maslu. "Preoţii parohi au fost îndemnaţi ca la începutul Postului Mare să aibă afişat programul liturgic pe uşa bisericii. Astfel enoriaşii vor şti când au loc sfintele slujbe", a declarat pr. Nicolae Crăciun, protopop al Protopopiatului Hârlău.

Tot ieri a avut loc conferinţa preoţilor din Protopopiatul Dorohoi. Părintele Marian Precob de la parohia Bucecea a prezentat referatul cu titlul "Despre Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite". "Această temă a fost propusă întrucât, de săptămâna viitoare, în bisericile noastre se va săvârşi Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite. Ne dorim ca preoţii să slujească această Liturghie pentru că este o slujbă specială, dar şi un moment de întâlnire şi de rugăciune pentru cei care doresc să fie mai aproape de Dumnezeu", a spus pr. Stelian Ciurciun, protopop al Protopopiatului Dorohoi.

Preoţii din Protopopiatul Ceahlău s-au reunit ieri în şedinţă lunară. Părintele Ioan Simiraş de la parohia Hangu a susţinut referatul cu tema "Melchisedec Ştefănescu, personalitate marcantă a teologiei şi a culturii româneşti". "Părintele Ioan Simiraş a expus personalitatea episcopului Melchisedec Ştefănescu de la a cărui trecere la cele veşnice se împlinesc anul acesta 120 de ani. De asemenea, au fost prezentate datele biografice ale marelui ierarh născut în ţinutul Neamţului", a relatat pr. Mihai Damian, protopop al Protopopiatului Ceahlău. (C. Ciofu)

Niciun comentariu: