miercuri, 11 noiembrie 2009

Conferinţe preoţeşti în trei protopopiate din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a prezidat ieri şedinţa preoţilor din Protopopiatul Iaşi 1. Slujba Sfintei Liturghii a avut loc în Biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe“ - vechea Catedrală mitropolitană din Iaşi. Tema întrunirii care a avut loc în Sala „Dr. Iustin Moisescu“ a Centrului Eparhial Iaşi a fost „Bibliotecile parohiale, mijloc de misiune în parohii“ şi a fost susţinută de pr. Mihai Andi Iordăchescu de la parohia Ezăreni. După susţinerea referatului, IPS Teofan a făcut câteva completări cu privire la tema susţinută, prezentând paşii pe care preoţii trebuie să-i urmeze pentru realizarea unei biblioteci pentru credincioşii din parohii.

IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a prezidat ieri conferinţa preoţilor din Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc. Tema întrunirii, „Pastoraţia tinerilor“, a fost prezentată de pr. prof. dr. Mihai Valică de la parohia „Sf. Treime“ din Vatra Dornei. „Expunerea părintelui a fost realizată prin videoproiector, fiind foarte bine documentată. La conferinţă a mai fost prezent pr. Gheorghe Hoştiuc, inspector în cadrul Sectorului Învăţământ religios al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, care a vorbit despre derularea Proiectului «Hristos împărtăşit copiilor» în parohii“, a declarat pr. Aurel Goraş, protoiereu al Protopopiatului Câmpulung Moldovenesc.

PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a prezidat ieri conferinţa de toamnă a preoţilor din Protopopiatul Bacău Nord. Tema întrunirii a fost „Contabilitatea bisericească în lumina noilor exigenţe financiare“. După cum ne-a informat pr. Constantin Gherasim, consilier pe probleme de tineret şi mass-media al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, PS Ioachim Băcăuanul a abordat şi alte probleme legate de activitatea social-misionară, pastorală şi filantropică din parohiile Protopopiatului Bacău Nord.

Niciun comentariu: