joi, 24 martie 2016

Lansare de carte în Parohia Bădeni

În Biserica „Buna Vestire“ din Bădeni, comuna Scobinţi, Protopopiatul Hârlău, judeţul Iaşi, va avea loc astăzi, 24 martie 2016, de la ora 17:00, lansarea oficială a cărţii „Biserica Buna Vestire Bădeni“.
Evenimentul se va desfăşura în prezenţa reprezentanţilor de la Centrul eparhial Iaşi, de la Protopopiatul Hârlău şi a altor invitaţi speciali, fiind dedicat Anului comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti. Autorii volumului sunt părintele Mihai Doru Cozma şi preoteasa Carmen Elena Cozma, care au fost ajutaţi la partea de documentare istorică de domnul colonel în retragere Dumitru Miron.
„Cartea este o monografie a bisericii, ce conţine documente care atestă vechimea ei, cât şi a satului, fotografii şi descrierea activităţilor administrative, filantropice, culturale şi misionare din parohie. Aceasta a apărut din dorinţa de a nu uita de sacrificiile ctitorilor şi donatorilor, fiind şi un omagiu adus eroilor în cinstea cărora s-a ridicat în curtea bisericii un monument. Nu a fost uitat nici prof. Ion I. Onu, fondatorul primei şcoli normale mixte din Moldova, care a condus această şcoală din satul Bădeni. Şcoala Normală Mixtă «Principele Mircea Bădeni» a dat ţării opt generaţii de profesori şi învăţători“, a menţionat preoteasa Carmen Elena Cozma.

Niciun comentariu: