vineri, 11 martie 2016

Conferinţă dedicată familiei, la Botoşani

Sediul Protopopiatului Botoşani a găzduit joi, 10 martie 2016, conferinţa „Frumuseţea vieţii de familie“. Prelegerea a fost expusă de preotul Radu Brânză şi a fost urmată de un moment artistic dedicat familiei. 

În cadrul manifestărilor „Luna pentru viaţă“ - 2016, la sediul Protopopiatului Botoşani s-a desfăşurat joi, 10 martie 2016, conferinţa „Frumuseţea vieţii de familie“. Aceasta a fost susţinută de preotul Radu Brânză, coordonatorul Departamentului Pro Vita al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. După cum ne-a relatat preotul Petru Fercal, misionar protopopesc, pentru început, preotul Mihai Marian Macuc, coordonator Pro Vita în cadrul Protopopiatului Botoşani, a prezentat sumarul activităţilor din luna martie 2016. Preotul Radu Brânză a explicat în câteva cuvinte ce este familia, vorbind despre rolul ei în societate şi menţionând că aceasta este locaş de odihnă pentru Dumnezeu. „Viaţa de familie este frumoasă pentru că dai naştere copiilor, te bucuri de ei, de fericirea lor, să-i vezi mari, când îi duci la şcoală, când ajung la liceu, când termină liceul şi ajung oameni de folos pentru ţară şi pentru biserică. Familia este un aşezământ dumnezeiesc şi temelia vieţii de obşte. Ea se întemeiază prin căsătorie, adică prin legătura dintre bărbat şi femeie, binecuvântată de Dumnezeu în faţa Sfântului Altar. Această legătură răsare din imboldul firesc sădit de Dumnezeu în om. «De aceea, va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va uni de femeia sa şi vor fi amândoi un trup» (Facerea 2, 24)“, a reliefat preotul Radu Brânză.

„Viaţa în familie este frumoasă“

Ca argument pentru încurajarea întemeierii de familii, părintele Radu Brânză a menţionat faptul că „necazurile şi supărările nu trebuie să oprească bucuriile vieţii“: „Trebuie să mergem mai departe şi să luăm ce e frumos din viaţă, iar ca motivaţie, copiii sunt într-adevăr un dar de la Dumnezeu. Cu adevărat viaţa în familie este frumoasă atunci când există dragoste şi înţelegere, pentru că dacă există, atunci există copiii frumoşi şi poate şi mulţi. În copii există esenţa, scopul şi frumuseţea vieţii de familie“. Pe parcursul conferinţei, au fost prezentate mai multe slide-uri cu imagini din frumuseţea vieţii de familie, care au avut putere să întărească cele prezentate şi să încurajeze naşterea de prunci.
După ce au fost date răspunsurile la întrebările din sală, a urmat un program artistic dedicat familiei, susţinut de Corul „Glasul credinţei“, înfiinţat la iniţiativa tinerilor de la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul“ din municipiul Botoşani, implicaţi în Proiectul catehetic „Biserica şi Şcoala din sufletul meu“.

Niciun comentariu: