miercuri, 9 martie 2016

Evenimente culturale dedicate Zilei Internaţionale a Femeii

În Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, Ziua Internaţională a Femeii a fost marcată prin ample manifestări culturale. Aşa cum este tradiţia, în această zi, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim le-a felicitat pe angajatele Centrului Eparhial Roman. 

Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului şi Protoieria Bacău au organizat ieri, 8 martie 2016, o manifestare culturală la Arena Mall din Bacău. Aceasta s-a intitulat „Inimă de mamă“ şi a avut loc cu prilejul Zilei Internaţionale a Femeii - 8 Martie, cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului. Spectacolul a fost susţinut de Ansamblul folcloric „Busuiocul“, de Clubul de teatru, muzică şi dans, „Neghiniţă“, de tineri interpreţi, elevi ai Colegiului de Artă „George Apostu“ din Bacău, de Grupul vocal „Cununiţa grâului - Meleaguri Letene“, de tânărul interpret Emanuel Munteanu şi de copiii Capelei „Sfântul Andrei“ - Arena Mall din Bacău.

Felicitări pentru angajatele Centrului Eparhial Roman

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Femeii, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim le-a felicitat ieri, 8 martie 2016, pe angajatele de la Centrul Eparhial Roman. Întâistătătorul Eparhiei Romanului şi Bacăului a adresat tuturor doamnelor un cuvânt de preţuire şi binecuvântare pentru prezenţa şi lucrarea benefică în familie, Biserică şi societate, după cum ne-a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret şi mass-media al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. „Bunul Dumnezeu să vă dăruiască pace şi linişte. Familiile voastre să fie model pentru toată comunitatea, căci toţi cei care lucrează la Centrul Eparhial Roman participă la o stare de jertfă. Vă felicităm că vă încadraţi prin activitatea voastră în duhul bisericesc al slujirii lui Hristos şi semenilor“, s-a exprimat Înaltpreasfinţia Sa. „Să nu uitaţi că cifra 8 este simbolul plinătăţii, a prezentului continuu, a intrării în timpul lui Dumnezeu“, a mai spus ierarhul, referindu-se la sărbătoarea din această zi. „Apoi, în semn de felicitare, Înaltpreasfinţitul Ioachim le-a oferit flori tuturor doamnelor şi maicilor angajate la Centrul eparhial“, ne-a spus preotul Constantin Gherasim.

Ziua Femeii la Spitalul din Roman

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Femeii, Protopopiatul Roman a fost alături de mamele care au adus în aceste zile prunci pe lume la Spitalul Municipal din Roman. Un sobor de preoţi a oficiat cu acest prilej Slujba Aghesmei mici, iar apoi au oferit mamelor daruri şi flori în semn de recunoştinţă pentru că au adus pe lume prunci. „Mulţumim conducerii uniţăţii şi părintelui misionar de caritate Ioan Antoci pentru colaborare. Cu această ocazie, urăm tuturor doamnelor şi domnişoarelor o primavară frumoasă“, a transmis preotul Dragoş Munteanu, protopop al Protopopiatului Roman. Ziua de 8 Martie a fost marcată duminică, 6 martie 2016, de Parohia Izvoarele din Bacău. După oficierea Sfintei Liturghii, preotul paroh Ciprian Marius Cloşcă a vorbit despre însemnătatea femeii şi a maternităţii în lucrarea de propăşire şi mântuire a neamului omenesc. De asemenea, parohul de la Izvoarele a evidenţiat caracteristicile speciale ale mamelor creştine, ele fiind acelea care au o influenţă decisivă asupra educaţiei şi comportamentului copiilor şi al tinerilor în viaţa cotidiană.

Niciun comentariu: