miercuri, 23 martie 2016

Activităţi dedicate sfintelor icoane în două parohii moldave

Membrii Asociaţiei Tineretul Ortodox Român (ATOR) - filiala Humosu au derulat, în ajunul Duminicii Ortodoxiei, activitatea „Micii iconari“. Duminică, 20 martie 2016, în Parohia Lazaret au fost sfinţite 40 de icoane pictate pe sticlă realizate de copii. 

În Parohia „Adormirea Maicii Domnului“ - Humosu, comuna Sireţel, Protopopiatul Paşcani, a avut loc sâmbătă, 19 martie 2016, activitatea „Micii iconari“. Aceasta a fost organizată de 20 de membri din Asociaţia Tineretul Ortodox Român (ATOR) - filiala Humosu, sub coordonarea preotului Ionuţ-Petronel Ailincăi. Tinerii au pictat chipul Maicii Domnului, al Mântuitorului şi cele ale sfinţilor. „Activitatea a fost organizată în ajunul Duminicii Ortodoxiei, arătând că icoanele sunt importante, necesare şi că fiecare trebuie să cunoască semnificaţia acestora. Prin pictarea acestor icoane, tinerii au demonstrat că au talent şi că acest dar este constructiv“, a menţionat Alexandra Manolea, membru ATOR - filiala Humosu.

Cinstirea sfintelor icoane în Parohia Lazaret din Bacău

În ziua prăznuirii biruinţei credinţei ortodoxe, duminică, 20 martie 2016, la Parohia ortodoxă Lazaret din Protopopiatul Bacău, au fost sfinţite 40 de icoane pictate pe sticlă. Acestea au fost realizate de către elevii de la Centrul de zi pentru copii „Sfânta Filofteia“, de copiii care participă la programul catehetic săptămânal „În sufletul meu Îl port pe Dumnezeu“ al parohiei şi de membrii Comitetului parohial al Parohiei Lazaret. În săptămâna care a precedat Duminica Ortodoxiei, atât copiii, cât şi membrii Comitetului parohial au desluşit împreună tehnica pictării pe sticlă a icoanelor. „Icoanele vor fi donate Penitenciarului Bacău, cu scopul de a fi puse spre închinare în camerele de detenţie. Slujba de sfinţire a icoanelor a reprezentat pentru cei care s-au ostenit încredinţarea că vor fi mereu în comuniune de rugăciune cu persoanele aflate în detenţie“, a mărturisit părintele paroh Marius Iacobeanu.

Niciun comentariu: