miercuri, 11 noiembrie 2015

Rugăciuni în Eparhia Romanului şi Bacăului pentru doi tineri decedaţi în Clubul Colectiv

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioachim şi Preasfinţitul Părinte Episcop Macarie, înconjuraţi de un sobor de preoţi băcăuani, s-au rugat luni, 9 noiembrie 2015, la Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ din municipiul Bacău, lângă catafalcul Andrei Elena Toader, tânără fiică a Eparhiei Romanului şi Bacăului decedată în incendiul de la Clubul Colectiv din Bucureşti.

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, şi PS Episcop Macarie al românilor din Europa de Nord, înconjuraţi de un sobor de preoţi băcăuani, şi-au plecat genunchii sufletelor lângă sicriul în care s-a aflat trupul neînsufleţit al Andrei Elena din Bacău. Tânăra a plecat în lumea veşniciei în urma incendiului de la Clubul Colectiv din Bucureşti. „În smerenie şi cu ochii înlăcrimaţi, în sfânta biserică, toţi şoptesc rugi, murmurând adevărul de credinţă din cântările pentru cei adormiţi. La un moment dat, cu mâinile împreunate deasupra sicriului, Arhiepiscopul Ioachim a citit rugăciunea de dezlegare pentru fiica Eparhiei Romanului şi Bacăului. Apoi, şi-a îndreptat paşii către sora, Gabriela, cea care a scăpat în chip minunat din incendiu. Cuvintele de mângâiere ale părintelui duhovnicesc s-au împletit cu lacrimile familiei măcinate de suferinţă“, a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret şi mass-media al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Preasfinţitul Părinte Macarie a mărturisit cu acest prilej că şi-a dorit să se roage, alături de IPS Ioachim, pentru sufletul tinerei Andra Elena Toader, a cărei inimă „va bate prin inimile noastre, care se unesc în comuniune de rugăciune“. La rândul său, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim a adresat un cuvânt de compasiune familiei îndoliate, îndemnând pe toţi băcăuanii să se roage atât pentru cei mutaţi din această viaţă, cât şi pentru cei aflaţi pe patul de spital, în grea suferinţă.

A trecut la Domnul salvându-şi soţia din cumplitul incendiu

Zi de rugăciune şi doliu a fost şi la Biserica „Sfântul Nicolae“ din Oneşti, acolo unde un sobor de preoţi s-a rugat alături de familia îndoliată a tânărului Ionuţ Maior, în vârstă de 27 de ani, care s-a stins din cauza rănilor suferite în incendiul de la Clubul Colectiv. Ionuţ, membru al Asociaţiei de tineret „Onestin“, a salvat, însă, viaţa soţiei sale Livia, de 23 de ani, acoperindu-i corpul cu trupul său, astfel încât flăcările l-au atins pe el, soţia sa fiind rănită doar pe mâini. Un mesaj de compasiune şi mângâiere pentru familia îndoliată din partea Arhiepiscopului Romanului şi Bacăului a fost transmis familiei de către părintele Constantin Alupei, protopop al Protopopiatului Oneşti.

Niciun comentariu: