sâmbătă, 14 noiembrie 2015

Binecuvântare arhierească în Parohia Cercu

Aşezământul social-filantropic din Parohia Cercu, Protopopiatul 2 Iaşi, judeţul Iaşi, a fost sfinţit marţi, 10 noiembrie 2015, de Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor. Pentru efortul depus, preotul paroh Florentin Lupaşcu a primit rangul de iconom. 

Credincioşii din Cercu - Bârnova, ce aparţine de Protoieria 2 Iaşi, au participat, în urmă cu câteva zile, la slujba Sfinţirii aşezământului social-filantropic din parohie. Slujba a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, în contextul serbării celui de-al doilea hram al locaşului de închinăciune. Din soborul slujitorilor a mai făcut parte şi pr. Vilie Doroşincă, protopop al Protopopiatului 2 Iaşi . „După slujba Vecerniei, oficiată de PS Calinic Botoşăneanul, împreună cu soborul de preoţi şi diaconi, a fost sfinţită casa socială, a cărei lucrare a fost finalizată în luna octombrie a acestui an. Alături de casa socială, ansamblul parohiei noastre a fost îmbogăţit luna aceasta cu o clopotniţă.
Cu ajutorul constant al credincioşilor satului Cercu, al autorităţilor locale şi judeţene şi al sponsorilor din localitate şi nu numai, am reuşit să finalizăm lucrările la casa socială, demarate în anul 2010. Oamenii din sat şi-au asumat cele două obiective şi s-au dedicat realizării lor. Mulţumesc Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, şi Preasfinţitului Părinte Calinic Botoşăneanul pentru binecuvântarea şi grija permanentă pe care o poartă faţă de toţi preoţii şi credincioşii din Eparhia Iaşilor. Un gând de recunoştinţă avem şi pentru părintele Vilie Doroşincă, pentru atenta îndrumare în organizarea parohiei şi pentru că ne-a povăţuit când s-au realizat lucrările de construcţie a obiectivelor amintite. Mulţumim tuturor donatorilor, lucrătorilor, ostenitorilor, binefăcătorilor şi celor care se roagă pentru noi şi pentru parohia noastră. Oricât de greu a fost, am simţit că realizarea clopotniţei şi finalizarea casei sociale au unit mai mult comunitatea noastră“, a mărturisit părintele paroh Florentin Lupaşcu, căruia i s-a acordat din partea Centrului eparhial Iaşi rangul de iconom.

Niciun comentariu: