miercuri, 27 august 2014

Poartă către cer în Parohia Câmpeni

Biserica Parohiei Câmpeni, Protopopiatul Hârlău, judeţul Iaşi, a fost sfinţită duminică, 24 august 2014, de Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor. Cu acest prilej, preotul paroh Lucian Pronciac a primit distincţia de iconom stavrofor.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, duminică, 24 august 2014, a avut loc slujba de Sfinţire a bisericii din Parohia Câmpeni, Protopopiatul Hârlău, judeţul Iaşi, aflată sub ocrotirea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Piatra de temelie a fost pusă de către Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, în anul 1999. Din anul 2000, la această parohie a fost numit paroh părintele Lucian Pronciac, care s-a ocupat de şantierul acestei biserici. „În cadrul slujbei de Sfinţire, au fost binecuvântate lucrările acestei noi porţi către cer din Eparhia Iaşilor. La slujbă au fost prezente autorităţi judeţene şi locale, precum şi mai multe oficialităţi. Slujba de Sfinţire a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. Chiar dacă vremea a fost nefavorabilă, sute de credincioşi au venit şi au trecut prin Sfântul Altar şi au participat la Sfânta Liturghie. La finalul slujbei, părintele paroh Lucian Pronciac a primit distincţia de iconom stavrofor.
Hirotesia a fost săvârşită de către Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, care a rostit şi un foarte frumos cuvânt de învăţătură, tâlcuind Evanghelia zilei. De asemenea, Preasfinţia Sa i-a încurajat pe credincioşi întrucât în perioada următoare urmează pictarea pereţilor interiori ai bisericii“, a relatat pr. Nicolae Crăciun, protopop al Protopopiatului Hârlău.

Niciun comentariu: