sâmbătă, 30 martie 2013

„Să rămânem în dragostea lui Hristos pe calea Evangheliei Sale“

Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, a împlinit ieri 59 de ani. Cu acest prilej, ierarhul a slujit Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfinţite în Catedrala arhiepiscopală din Roman.

Preoţii şi credincioşii din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului l-au sărbătorit ieri pe Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul, cu prilejul aniversării zilei de naştere. În Catedrala arhiepiscopală din Roman s-a oficiat de dimineaţă Sfânta Liturghie a Sfântului Grigore Dialogul de către Preasfinţia Sa, alături de un sobor de preoţi format din părinţii consilieri, inspectori şi protopopi ai eparhiei. „În cadrul slujbei, preoţii şi diaconii, dimpreună cu credincioşii prezenţi în sfântul lăcaş, au înălţat rugăciuni de mulţumire Bunului Dumnezeu pentru darurile revărsate acestei eparhii şi asupra Preasfinţiei Sale, la ceas de bucurie duhovnicească“, a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret şi mass-media al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.
Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite a fost urmată de slujba Te Deumului, oficiată de pr. Ioan Gherasimescu, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, care a amintit la final de activitatea din ultimii 13 ani de arhierie ai Episcopului-vicar al Eparhiei Romanului şi Bacăului. Primarul Dan Laurenţiu Leoreanu a oferit Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul o diplomă aniversară pentru implicarea în viaţa comunităţii romaşcane, iar prof. Viorel Stan, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Neamţ, a adresat un cuvânt de preţuire pentru acest moment.
PS Ioachim Băcăuanul a mulţumit la final tuturor celor care îi sunt alături în „frumoasa, dar dificila misiune“ la care este chemat. „Ziua aniversară trebuie să fie pentru fiecare dintre noi un timp al bilanţului. În această zi, mulţumim lui Dumnezeu pentru darul vieţii venit prin părinţii noştri cărora, dacă mai trăiesc, trebuie să le sărutăm mâna, iar dacă s-au dus la Domnul, să mergem la mormintele lor să facem o rugăciune. Mulţumesc tuturor colaboratorilor şi tuturor celor care aţi venit să ne înconjuraţi cu dragoste. Să rămânem în dragostea lui Hristos pe calea Evangheliei Sale“, s-a exprimat PS Ioachim Băcăuanul.

Niciun comentariu: