sâmbătă, 23 martie 2013

Biserici moldave închinate Bunei Vestiri

Credincioşii din toată Moldova sunt aşteptaţi luni, 25 martie, la hramurile mai multor biserici şi mănăstiri din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. Seara se va oficia Privegherea, iar dimineaţa se va sluji Sfânta Liturghie.

Biserica "Buna Vestire" din Iaşi îmbracă luni, 25 martie, straie de sărbătoare. Duminică seară, de la ora 17:00, slujba Vecerniei unită cu Litia va fi oficiată de Înalt Preasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.
În judeţul Iaşi îşi vor mai serba hramul mănăstirile Miclăuşeni şi Brădiceşti, în timp ce în judeţul Neamţ vor îmbrăca straie de sărbătoare aşezările monahale de la Durău, Bisericani (biserica voievodală), Horăicioara, Nifon, care aparţine de Mănăstirea Secu, şi Paraclisul "Buna Vestire" de la Mănăstirea Neamţ. În municipiul Piatra Neamţ va fi sărbătoare la Biserica "Buna Vestire" Dărmăneşti şi la Biserica "Buna Vestire" - Sărata. Mănăstirea Sihăstria Voronei din judeţul Botoşani îşi serbează pe 25 martie hramul. Duminică seara se va oficia Privegherea de la ora 18:00, iar în ziua hramului credincioşii sunt aşteptaţi începând cu ora 7:00 la slujba Aghezmei mici, care va fi urmată de Taina Sfântului Maslu. De la ora 9:00 se va săvârşi Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur unită cu Vecernia. După cum ne-a relatat protos. Ghedeon Huţanaşu, stareţul străvechii aşezări monahale, la hram sunt aşteptaţi sute de credincioşi. Tot azi îşi serbează hramul Mănăstirea Moldoviţa şi Mănăstirea Sihăstria Voronei din judeţul Suceava. Mănăstirea Tisa Silvestri din judeţul Bacău îmbracă straie de sărbătoare de sărbătoarea Bunei Vestiri. Duminică seara, de la ora 18:00 se va oficia Privegherea, iar luni dimineaţă se va săvârşi Sfânta Liturghie. "Ne străduim în primul rând ca noi să înţelegem şi să aprofundăm sărbătoarea Bunei Vestiri, pentru a ne bucura duhovniceşte. Dorim ca bucuria noastră să fie un model care să fie transmis pelerinilor care vor lua parte la această sărbătoare. Îi aşteptăm pe toţi cei care o iubesc pe Maica Domnului să participe la Sfânta Liturghie din ziua hramului mănăstirii noastre. Vom încerca, după puterile noastre, să-i primim pe toţi credincioşii la agapa frăţească şi să le oferim câte o iconiţă. Sperăm ca oamenii să plece la casele lor uşuraţi şi bucuroşi pentru că au sărbătorit-o pe Maica Domnului la Mănăstirea Tisa Silvestri", a spus stavrofora Teoctista Ungureanu, stareţa Mănăstirii Tisa Silvestri. În Eparhia Romanului şi Bacăului va mai fi sărbătoare la Mănăstirea Pogleţ - Corbasca, la Biserica "Buna Vestire" din Bacău şi la Biserica "Buna Vestire" - Răducanu din Târgu Ocna, Protopopiatul Oneşti.

Niciun comentariu: