sâmbătă, 17 decembrie 2011

Colinde şi daruri de la militarii ieşeni

În clubul unităţii Batalionului 151 Infanterie "Lupii Negri" din Iaşi va avea loc marţi, 20 decembrie, de la ora 13:00, evenimentul "Concert de colinde la unitatea militară", ediţia a III-a. Vor concerta: Corul "Basileus" al Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sfântul Vasile cel Mare" din Iaşi, Corul "Iuvenaes Ecclesiae" al Catedralei romano-catolice din Iaşi, colindători de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Iaşi, colindători de la Grupul Şcolar Nicolina din Iaşi şi grupul de colindători al Batalionului 151 Infanterie "Lupii Negri" din Iaşi.

De asemenea, un grup de elevi de la Colegiul Naţional de Artă "Octav Băncilă" din Iaşi va interpreta colinde la vioară. Manifestarea se va derula cu sprijinul Asociaţiei Soţiilor de Cadre Militare Iaşi, al Bisericii militare "Sfântul Dimitrie" din incinta batalionului, al col. (r) Iulian Mihăilă şi col. (r) Emil Teofil Bălteanu. Manifestarea este organizată şi coordonată de pr. Valentin Păţăligă, preot militar la capela Batalionului 151 Infanterie "Lupii Negri" din Iaşi.

Concertul de la Batalionul din cartierul ieşean Tătăraşi face parte din programul de sărbători în care sunt implicaţi militarii unităţii. Luni, 19 decembrie, angajaţii batalionului vor efectua o vizită la Centrul de plasament "Gulliver" din Iaşi, unde vor oferi daruri de sărbători copiilor şi vor susţine un concert de colinde.

Marţi, 20 decembrie, militarii vor merge în vizită la zece veterani de război pentru a le oferi daruri constând în produse alimentare. Partenerii acţiunilor caritative sunt Protopopiatul Iaşi 2, Mănăstirea Cetăţuia din Iaşi şi col. (r) Iulian Mihăilă.

Niciun comentariu: