vineri, 27 mai 2011

Sfinţirea Centrului „Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla“ - Humuleşti

Înalt Preasfinţitul Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, va sfinţi duminică, la ora 12:00, Centrul de primire în regim de urgenţă a persoanelor aflate în dificultate "Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla", aflat în parohia "Sfântul Ierarh Nicolae" - Humuleşti, Protopopiatul Târgu Neamţ. Centrul a fost ridicat pe terenul fostei case parohiale a parohiei "Sfântul Ierarh Nicolae" - Humuleşti, cu fonduri de la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Primăria Târgu Neamţ. Activitatea centrului se va derula în parteneriat cu Protopopiatul Târgu Neamţ, timp de zece ani, după care clădirea va intra în posesia parohiei, păstrându-şi domeniul de activitate. "Centrul cuprinde încăperi pentru birouri, bucătărie, depozitare a alimentelor şi pentru cazare a celor aflaţi în dificultate. La etaj s-a amenajat un paraclis pictat cu toate cele necesare, astfel încât persoanele care vor fi adăpostite să se poată ruga", a declarat pr. Ioan Dogariu, protopop al Protopopiatului Târgu Neamţ. De la ora 12:30, IPS Teofan, alături de preoţii şi credincioşii din Târgu Neamţ, va oficia Slujba Aghezmei pe Imaşul "Aerodrom" din Târgu Neamţ. "Cu acest prilej, se vor citi rugăciuni pentru bună întocmire a văzduhului. La acest eveniment sunt aşteptaţi să participe autorităţi judeţene şi locale", a adăugat pr. protopop Ioan Dogariu. (dm)

Un comentariu:

Anonim spunea...

Asociatia ANGEL e principal;ul partener si nu Protopopiatul !

Asociatia ANGEL prin presedinte Eugen LUCAN va invita sa participati la inaugurarea festiva a Centrului de Urgenta pentru Persoane fara Adapost Sf. Teodora-Tg. Neamt care va avea loc duminica ,in data de 29.05.2011, in str. Mihai Sadoveanu nr. 91 din Tg. Neamt incepand cu ora 11,30.
Cu aceasta ocazie va avea loc si o ceromonie ortodoxa pentru sfintirea acestui edificiu social care va fi oficiata de Inaltpreasfintitul Teofan Savu, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, in mica capela pictata chiar in incinta centrului. In calendarul ortodox in data de 29.05.2011 se sarbatoreste Sf. Mucenita Teodora.

Proiectul Centrul de urgenta pentru persoane adulte fara adapost Sf. TEODORA este finantat de MMFPS prin Programul de Interes National (contractul 1765) si co-finatat de Primaria Tg. Neamt.


Multumim Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Agentiei Nationale pentru Prestatii Sociale, Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale Neamt, primariei Tg. Neamt, partenerilor si tuturor celor care ne-au ajutat.

In cadrul acestui proiect Eugen LUCAN, Presedinte Asociatia ANGEL a initiat un aviz CESE privind Combaterea fenomenului persoanelor fara adapost prin care se va solicita Comisiei Europene un fond social de finantare europeana pentru aceste categorii sociale foarte defavorizate. Principalul partener si co-finantator al asociatiei ANGEL este Primaria orasului Tg.Neamt, reprezentata de d-nul Primar Decebal Arnautu care este si membru european al Comitetului Regiunilor.
Acest parteneriat intre sectorul guvernamental si cel neguvernamental, intre reprezentantii autoritatilor publice locale si cei din sectorul ONG este o noutate in ceea ce priveste parteneriatul strategic pentru combaterea fenomenului persoanelor fara adapost ce se regaseste la nivel national si la nivelul celor doua institutii europene. Parteneriatul se reflecta holistic si prin realizarea a doua documente europene privind combaterea fenomenului persoanelor fara adapost din Europa atat de catre Comitetul Regiunilor cat si de catre Comitetul Economic si Social European.

Avizul CESE SOC/408 “Homelessness” (raportor Eugen LUCAN) il gasiti pe www.angel.org.ro si va precizam ca mai multe detalii le puteti solicita prin fax la 031-1024347 sau pe e-mail la angel_ngo2002@yahoo.com .

Va multumim si va asteptam!

Cu deosebita consideratie,

Asociatia ANGEL
Presedinte
Asistent Social Princi