sâmbătă, 2 aprilie 2011

„Timp şi veşnicie în lumina Învierii“

Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Români (ATOR) - filiala Târgu Neamţ, în colaborare cu Protopopiatul Târgu Neamţ, Casa de Cultură "Ion Creangă" din Târgu Neamţ şi Primăria "Târgu Neamţ", a organizat în urmă cu trei zile o conferinţă dedicată Postului Mare. Programul evenimentului a cuprins şi un concert de muzică religioasă. Casa de Cultură din Târgu Neamţ a găzduit pe 30 martie o conferinţă organizată de Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Români - filiala Târgu Neamţ, cu tema "Timp şi veşnicie în lumina Învierii". Prelegerea a fost susţinută de protos. Nicodim Petre, coordonatorul Compartimentului asociaţii de tineret din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică şi Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor. Conferinţa a avut ca scop aducerea în discuţie a temei timpului, care în contextul zilelor noastre este întotdeauna insuficient şi grăbit. S-a evidenţiat faptul că timpul nu capătă valoare decât în iubirea lui Dumnezeu. Părintele Nicodim Petre a vorbit despre efemeritatea şi veşnicia timpului, aducând în discuţie mai multe semnificaţii ale acestuia precum folosirea lui raţională în scopul mântuirii noastre.

Concert de muzică religioasă

După prima parte a conferinţei a urmat un concert de muzică religoasă susţinut de următoarele formaţii corale: corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Sfânta Cuvioasă Parascheva" de la Mănăstirea Agapia, corul Seminarului Teologic Liceal Ortodox "Veniamin Costachi" de la Mănăstirea Neamţ şi grupul folk al ATOR - filiala Târgu Neamţ. La finalul concertului au urcat pe scenă şi o parte din membrii ATOR - filiala Iaşi, care au interpretat câteva cântări religioase. Participanţii la conferinţă au avut posibilitatea de a trimite întrebări părintelui Nicodim Petre referitoare la tema propusă. Cu acest prilej, secţia de pictură a ATOR - filiala Târgu Neamţ a expus prima serie de icoane pictate pe lemn în anul 2011.

ATOR Târgu Neamţ a luat fiinţă în anul 2010, prima întâlnire având loc pe 6 mai. Membrii acestei filiale sunt tineri din cele trei licee ale oraşului Târgu Neamţ, cărora li se adaugă şi elevii Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamţ.

Niciun comentariu: