sâmbătă, 16 aprilie 2011

Activităţi dedicate Sfintelor Paşti, la Botoşani şi Roznov

Membrii Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Români (ATOR) din filialele Botoşani şi Roznov organizează în această perioadă mai multe activităţi dedicate sărbătorilor pascale. La Botoşani a avut loc în perioada Postului Mare un curs de încondeiat ouă, iar la Roznov s-a încheiat acum două zile Cercul de pictură "Trepte spre lumina Învierii".

Asociaţia Tinerilor Ortodocşi Români (ATOR) - filiala Botoşani a iniţiat în perioada Postului Mare câteva întâlniri saptămânale unde s-au predat cursuri de încondeiere a ouălor. Aceste cursuri s-au desfăşurat cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, prin generozitatea părintelui Lucian Leonte, protopop al Protopopiatului Botoşani, care a pus la dispoziţia cursanţilor cantina Bisericii "Sfântul Ilie" din Botoşani. "La acest curs au participat copii, tineri şi persoane trecute de vârsta a treia, care au dorit să deprindă acest meşteşug tradiţional. Lucrările participanţilor vor fi expuse la sediul Protopopiatului Botoşani pe 25 aprilie 2011", a spus pr. Constantin Claudiu Oniciuc, parohul de la Vlădiceni, Protopopiatul Botoşani. Tot în această perioadă, parohia "Înălţarea Domnului" Vlădeni, în colaborare cu Şcoala Generală Vlădeni, a organizat un atelier de închistrire a ouălor cu elevi de la clasele I-VIII.

"Trepte spre lumina Învierii" la Roznov

În incinta Şcolii Generale Roznov a avut loc joi, 14 aprilie, în cadrul parteneriatului între biserica parohială şi şcoală, un program artistic susţinut de elevii şcolii, ca preambul pentru întâmpinarea sfintelor sărbători pascale. Programul a cuprins poezii şi cântece religioase, iar la final au fost oferite diplome de merit pentru 60 elevi din toate ciclurile de învăţământ, care au expus icoane (pe sticlă, lemn şi hârtie) în cadrul Cercului de pictură "Trepte spre lumina Învierii". "Alături de organizatorii proiectului, au fost membrii Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Români (ATOR) - filiala Roznov, elevi şi cadre didactice din şcoală, care au expus diverse desene, colaje, machete cu tematică pascală şi ouă încondeiate", a spus pr. Iulian Vasile, parohul de la Chintinici, Protopopiatul Roznov.

Niciun comentariu: