vineri, 18 decembrie 2009

Naşterea Domnului, vestită la Suceava şi Iaşi

La Casa de Cultură din Suceava a avut loc miercuri, 16 decembrie 2009, Concertul de colinde „Astăzi S-a născut Hristos“, iar în Sala Paşilor Pierduţi, a Universităţii „Al. I. Cuza“ din Iaşi, Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, filiala Iaşi, a organizat Concertul „Lumina din Betleem“. Fiecare concert s-a desfăşurat cu binecuvântarea şi în prezenţa chiriarhului locului.

Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor a organizat, în urmă cu două zile, cu binecuvântarea şi în prezenţa Înalt Preasfinţitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, în cinstea Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, Concertul de colinde „Astăzi S-a născut Hristos“. La acest eveniment, desfăşurat la Casa de Cultură din Suceava, au participat următoarele formaţii şi ansambluri vocale: Ansamblul Artistic „Balada Bucovinei“ Suceava, Corala pompierilor militari suceveni, Grupul de copii de la Şcoala Şcheia, Corul de copii al parohiei Călugăreni, Corul de copii al Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou“ din Suceava, Corul de copii al parohiei Laura din Vicovu de Sus, Corul de copii de la Centrele de Plasament „Colţ Alb“ şi „Speranţa“ din Suceava, Corul de copii al Şcolii „Nicanor Moroşan“ din Pârteştii de Jos, Corul de copii al parohiei „Sfântul Andrei“ din Burdujeni, judeţul Suceava, Corul de tineri al Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou“ din Suceava, Sextetul „Crescendo“ al Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu“ din Suceava, Corul Catedralei arhiepiscopale de la „Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou“ din Suceava, Corala pompierilor militari din Câmpulung Moldovenesc, Corul Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi (ASCOR) - filiala Suceava, Corul parohiei „Sfântul Andrei“ Burdujeni, Corul „Sanctus“ al parohiei „Pogorârea Sfântului Duh“ din Vicovu de Jos, Corala „Sfântul Leontie“ din Rădăuţi, Corul „Osana Bucovinei“ al parohiei Remezeu, Vicovu de Jos, Corala bărbătească a parohiei Salcea, Corala „Lumină lină“ a parohiei „Sfânta Vineri“ din Suceava, Corul „Sfântul Procopie“ al parohiei Milişăuţi, Corala preoţească „Heruvimii“ a Protopopiatului Botoşani, Corala preoţească „Ciprian Porumbescu“ a Protopopiatului Suceava I, Corala preoţească „Fiii Bucovinei“ a Protopopiatului Rădăuţi şi Corul Seminarului Teologic „Sfântul Mitropolit Dosoftei“ din Suceava. Fiecare formaţie a interpretat câte două colinde.

Opt coruri la Concertul „Lumina din Betleem“

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români a organizat, pe 16 decembrie, Concertul de colinde „Lumina din Betleem“, moderat de Silviu Cluci, coordonatorul Departamentului Credinţă-cultură din cadrul asociaţiei. Au participat Corul studenţilor de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ Iaşi, Corul Liceului „Waldorf“ din Iaşi, Corul „Mira“, al Bisericii „Sfântul Nicolae“ - Domnesc din Iaşi, Corul „Sfânta Teodora“, al Mănăstirii „Sfinţii Trei Ierarhi“ din Iaşi, Corul „Sfântul Ioan Cucuzel“, Corul „Adoramus“, Corul „Floralia“, al Universităţii de Arte din Iaşi, şi Corul „Învierea“ al ASCOR - filiala Iaşi. La final, Înalt Preasfinţitul Părinte Teofan a adresat un cuvânt în care şi-a exprimat mulţumirea pentru faptul că a fost în mijlocul studenţilor ieşeni, apreciind, în acelaşi timp, faptul că ASCOR - filiala Iaşi a organizat concertul din Sala Paşilor Pierduţi. Totodată, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei i-a îndemnat pe cei prezenţi să vestească în continuare faptul că Dumnezeu a coborât pe pământ pentru a mântui neamul omenesc.

Niciun comentariu: