luni, 21 decembrie 2009

Credincioşii de la „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ - Poitiers au un nou paroh

Parohia „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena“ din cartierul ieşean Poitiers, Protopopiatul Iaşi 2, are, începând de ieri, un nou preot paroh. Instalarea pr. Grigore Roşcan a avut loc cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, în urma vacantării postului de paroh, după ce vrednicul de pomenire preot Petru Însurăţelu a trecut la cele veşnice anul acesta, la sfârşitul lunii iunie.

În paraclisul Bisericii „Sf. Împ. Constantin şi Elena“ - Poitiers din Iaşi a avut loc ieri instalarea oficială a noului preot paroh Grigore Roşcan (al doliea de la stanga la dreapta), de la parohia Moineşti, Protopopiatul Iaşi 1. Numirea oficială a avut loc la sfârşitul Sfintei Liturghii şi a constat în citirea Deciziei nr. 860 din 2009 de învestire a pr. Grigore Roşcan în postul de paroh al parohiei „Sf. Împ. Constantin şi Elena“ - Poitiers. Documentul emis de Centrul Eparhial Iaşi a fost prezentat credincioşilor de către pr. Vilie Doroşincă, protoiereu al Protopopiatului Iaşi 2, în calitate de delegat al Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan. Părintele protopop Vilie Doroşincă a amintit în cuvântul său faptul că sâmbătă, 19 decembrie 2009, s-au împlinit şase luni de când a plecat la cele veşnice pr. Petru Însurăţelu, „cel care a început lucrarea misionară, administrativă şi social-filantropică în parohia pe care a păstorit-o“. De asemenea, părintele protopop a apreciat jertfa pe care a depus-o pr. Ioan Larie, slujitor la „Sfinţii Împăraţi“ - Poitiers, timp de şase luni, cât postul de paroh a fost vacant, mulţumind în acelaşi timp credincioşilor reprezentaţi de Consiliul Parohial „pentru răbdarea şi implicarea în activităţile pe plan administrativ“.

„Suntem însoţiţi de rugăciunile părintelui Petru“

După citirea Deciziei, pr. protopop Vilie Doroşincă l-a felicitat pe pr. Grigore Roşcan pentru rezultatul obţinut la concursul de ocupare a postului de paroh, exprimându-şi nădejdea că va continua lucrările începute de vrednicul de pomenire preot Petru Însurăţelu. Pr. paroh Grigore Roşcan a mulţumit Înalt Preasfinţitului Părinte Teofan, părintelui protopop şi credincioşilor pentru prezenţă. „Suntem însoţiţi de rugăciunile părintelui Petru, cel care v-a fost vrednic slujitor şi părinte duhovnicesc, cel care a pornit de pe iarbă verde lucrările la această biserică“, a spus pr. paroh Grigore Roşcan, care a mai adăugat faptul că, înainte de a prezenta un program de activitate, credincioşii trebuie să conştientizeze că „Sfânta Liturghie este locul unde oamenii trebuie să se adune“.

Programul liturgic al parohiei „Sf. Împ. Constantin şi Elena“ - Poitiers se desfăşoară în prezent într-un paraclis ridicat în anul 2003, prin grija şi la iniţiativa părintelui Petru Însurăţelu. Zidirea Bisericii „Sf. Împ. Constantin şi Elena“ a început în anul 2006. În prezent, sfântul lăcaş este pregătit pentru lucrările de turnare a boltelor.

Niciun comentariu: