marți, 11 martie 2014

Proiect filantropic la Centrul „Visătorii“ din Fundu Moldovei

Parohia „Naşterea Maicii Domnului“ - Capu Satului din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, în colaborare cu Şcoala „George Voevidca“, derulează proiectul de educaţie misionar-filantropică „Suflet pentru suflet de copil“. Una dintre activităţi s-a desfăşurat duminică, 9 martie 2014, la Centrul de Plasament „Visătorii“ din Fundu Moldovei. Copiii şi tinerii din acest aşezământ au primit, pe lângă o masă caldă, daruri şi iconiţe, cu prilejul Duminicii Ortodoxiei.

Elevii de la Şcoala „George Voevidca“ din Câmpulung Moldovenesc, împreună cu parohia Capu Satului, au derulat duminică, 9 martie 2014, activitatea „De la Pâinea noastră cea spre fiinţă la pâinea noastră cea de toate zilele“. Cei 30 de copii au participat la Sfânta Liturghie în Biserica „Izvorul Tămăduirii“ a parohiei Capu Satului, în cadrul căreia s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos. Părintele Constantin Norocel, preot slujitor în parohia Capu Satului, a subliniat importanţa ajutorării celor nevoiaşi. „În cadrul acestui concurs, copiii noştri au adus o bucurie prin bunăvoinţa dumneavoastră de a fi receptivi la acţiunile lor. Fondurile care s-au strâns au fost direcţionate către cei 32 de copii din centrul de plasament de la Fundu Moldovei. După ce s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Hristos, copiii vă vor oferi sfinţişori făcuţi prin jertfa şi osteneala lor“, a spus pr. Constantin Norocel. Toţi credincioşii prezenţi la Sfânta Liturghie au primit la final câte un sfinţişor din partea copiilor. La rândul lor, oamenii au donat sume de bani pentru susţinerea activităţilor filantropice din cadrul proiectului „Suflet pentru suflet de copil“.

„Orice ajutor este binevenit pentru noi“

Şcoala „George Voevidca“ din Câmpulung Moldovenesc are un parteneriat de mai mulţi ani cu Centrul de Plasament „Visătorii“ din Fundu Moldovei. Astfel, copiii şi tinerii centrului s-au numărat printre beneficiarii proiectului „Suflet pentru suflet de copil“. „Ne-am gândit la aceşti copii care nu se bucură de casa şi familia lor şi care au nevoie de sprijin din exterior. Fondurile de care dispune centrul sunt foarte mici. Atunci când am desfăşurat o activitate, am fost primiţi cu multă bucurie de personalul centrului şi de beneficiarii acestuia“, a declarat prof. de religie Marcela Norocel. Elevii Şcolii „George Voevidca“, împreună cu părintele Constantin Norocel şi cu un grup de părinţi ai copiilor, au ajuns duminică în jurul prânzului la centrul de plasament din Fundu Moldovei. Copiii din centru au servit o masă caldă şi au primit daruri cumpărate din fondurile strânse în cadrul proiectului „Suflet pentru suflet de copil“. În acelaşi timp, părintele Constantin Norocel a adresat un cuvânt de folos duhovnicesc în care a îndemnat tinerii să păstreze dreapta credinţă ortodoxă. Graţiela Tonegari, directorul centrului de plasament, a apreciat ajutorul pe care Biserica îl oferă de mai bine de doi ani copiilor. „Centrul nostru primeşte finanţare de la bugetul de stat, însă fondurile sunt limitate. Orice ajutor este binevenit pentru noi. Un alt avantaj al parteneriatului cu Biserica este acela că tinerii şi copiii socializează între ei. Nu este prima dată când elevii de la „George Voevidca“ servesc masa cu beneficiarii noştri“, a amintit Graţiela Tonegari.

Sprijin din partea Bisericii şi a sponsorilor

Proiectul de educaţie misionar-filantropică „Suflet pentru suflet de copil“ este implementat în perioada februarie-martie 2014 de parohia „Naşterea Maicii Domnului“ din Câmpulung Moldovenesc, de pr. Constantin Norocel şi de prof. Marcela Norocel, de la Şcoala „George Voevidca“. Grupa de cateheză care se implică în activităţile proiectului este formată din 30 de elevi cu vârste cuprinse între 8 şi 15 ani. Beneficiarii proiectului sunt copiii şi tinerii Centrului de Plasament „Visătorii“ din Fundu Moldovei, judeţul Suceava, precum şi familiile cu posibilităţi materiale reduse din parohia Capu Satului. „Ne bucurăm de sprijinul preoţilor slujitori din parohia Capu Satului şi din parohia „Sfântul Nicolae“ din Câmpulung Moldovenesc. În acelaşi timp, sunt alături de noi elevii Şcolii „George Voevidca“, angajaţii mai multor instituţii, enoriaşii parohiilor amintite, colegii profesori, Asociaţia Frăţia Ortodoxă „Sfinţii Apostoli Andrei şi Filip“ din Câmpulung Moldovenesc, precum şi firmele S.C. Salva SRL, SC Litu Prodcom SRL, Alboi Şandru Verginica - întreprindere individuală, La Baciu, Camping Făget SRL şi Restaurant „Salon Medieval“ din Câmpulung Moldovenesc“, a spus prof. de religie Marcela Norocel. Prima activitate, intitulată „Mărţişoare, mărţişoare pentru oameni cu suflet mare“, a constat în confecţionarea de mărţişoare şi felicitări care au fost distribuite la diferite instituţii. O altă activitate, „Pentru o pâine mai bună!“, s-a desfăşurat la Brutăria S.C. Salva SRL din Câmpulung Moldovenesc. Elevii de la Şcoala Gimnazială „George Voevidca“ au ajutat la felierea pâinii, la ambalarea produselor de panificaţie, la modelarea covrigilor şi a sfinţişorilor. Pentru munca depusă în mai multe zile, copiii au primit plăcinte pe care le-au vândut în şcoală, dar şi în biserică. pagina 2 - sursa: Ziarul Lumina
 

Niciun comentariu: