miercuri, 5 martie 2014

Părintele Adrian Chirvasă, noul protopop al Protoieriei Vaslui

Protopopiatul Vaslui are de ieri un nou protopop în persoana părintelui Adrian Chirvasă, parohul Bisericii „Sfinţii Apostoli“ din Vaslui. Numirea noului protoiereu a avut loc în cadrul Permanenţei Consiliului eparhial, întrunită ieri, 4 martie 2014, la Reşedinţa episcopală din Huşi.

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor, Permanenţa Consiliului eparhial al Episcopiei Huşilor s-a întrunit ieri, 4 martie 2014, în şedinţă de lucru. Întâlnirea a avut loc în Sala „Conventus“ a Reşedinţei episcopale din Huşi. În cadrul acestei şedinţe, Preasfinţitul Corneliu a numit în funcţia de protopop al Protopopiatului Vaslui pe preacucernicul părinte Adrian Chirvasă de la parohia „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din Vaslui. „Preasfinţia Sa doreşte ca viaţa Bisericii din Protopopiatul Vaslui să se revigoreze, iar impactul Bisericii asupra vieţii spirituale şi culturale a oamenilor să devină vizibilă. Sunt multe provocări cu care noul protopop se va confrunta, însă cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu sprijinul Preasfinţitului Părinte Corneliu, acestea, în timp, se vor dovedi spre întărirea credinţei şi a lucrării Bisericii în sufletele oamenilor. Episcopul Huşilor doreşte din partea părintelui protopop Adrian Chirvasă o comunicare sinceră şi o conlucrare statornică, precum şi îmbunătăţirea relaţiilor protopopiatului cu instituţiile statului, o prezenţă activă în viaţa publică a oraşului Vaslui şi a protopopiatului“, a relatat pr. Cosmin Gubernat, consilier social-misionar al Episcopiei Huşilor.
Părintele Adrian Chirvasă s-a născut în comuna Costeşti din judeţul Vaslui, în anul 1976, ca al şaptelea copil al familiei, dintre care doi au ajuns stareţi, iar trei preoţi. A absolvit Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Gheorghe“ din Botoşani şi Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi. A fost hirotonit preot în anul 1998 pe seama parohiei Ipoteşti, Protopopiatul Botoşani, iar între anii 2000-2009 a fost paroh al Bisericii „Sfântul Gheorghe“ Costeşti 2, Protopopiatul Vaslui. Din anul 2009, părintele Adrian Chirvasă este paroh al parohiei „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din Vaslui. Din data de 4 martie 2014 este noul protopop al Protopopiatului Vaslui. „Părintele protopop Adrian Chirvasă a mulţumit Preasfinţitului Corneliu pentru încrederea acordată, conştientizând marea responsabilitate la care este chemat. Noul protopop se gândeşte că toate le face pentru Dumnezeu şi Biserica Sa, şi nădăjduieşte că toată activitatea din cadrul Protopopiatului Vaslui se va desfăşura într-un climat firesc respectând Statutul de organizare şi funcţionare al Bisericii Ortodoxe Române“, a adăugat pr. consilier Cosmin Gubernat. sursa: Ziarul Lumina

Niciun comentariu: