marți, 20 decembrie 2016

Concert de colinde la catedrala din Roman

Catedrala Arhiepiscopală din Roman a găzduit duminică, 18 decembrie 2016, tradiţionalul concert de colinde de Crăciun. Acesta a fost organizat de Protopopiatul Roman, cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim.
Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în Catedrala Arhiepiscopală din Roman s-a desfăşurat duminică, 18 decembrie 2016, concertul de colinde „Sus la poarta raiului“. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa ierarhului locului, dar şi a părinţilor consilieri şi inspectori din cadrul Centrului Eparhial Roman. După cum a menţionat părintele Daniel Marari, inspector pentru catehizare în cadrul Eparhiei Romanului şi Bacăului, în faţa auditoriului au venit grupurile corale ale mănăstirilor Tisa Silvestri, Diaconeşti, Giurgeni, precum şi  Grupul psaltic „Filomelos“ din Oneşti, Grupul „Diaconia“ din Roman şi Corala „Paraschevi“ din Roman. La finalul concertului, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim a vorbit celor prezenţi despre semnificaţia colindelor în spiritualitatea poporului român şi despre tradiţia concertului de Crăciun susţinut de numeroase grupuri corale în catedrala romaşcană în ajunul sărbătorilor de iarnă. Colindătorii au primit cu acest prilej daruri şi produse de panificaţie de la Brutăria „Betleem“ a Centrului Eparhial Roman.

Vestirea Naşterii Domnului la Comăneşti şi Dealu Morii

La Centrul de Agrement „Trotuşul“ din Comăneşti, s-a desfăşurat sâmbătă, 17 decembrie 2016, tradiţionalul concert de colinde, ediţia a VII-a. Cu acest prilej, a avut loc o colectă pentru tânăra Aurelia Ardeleanu, care este imobilizată la pat de mai bine de cinci ani. Joi, 15 decembrie 2016, Protoieria Sascut, alături de Liceul Teologic „Episcop Melchisedec“, împreună cu Parohia Meleşcani, a organizat un concert special de colinde la căminul cultural din comuna Dealu Morii, judeţul Bacău. Pe scenă a urcat Grupul psaltic „Melozii Romanului“, dirijat de diac. prof. Vlad Samoilă, şi Corul „Laudamus“, dirijat de prof. Gheorghe Gozar, de la Liceul Teologic Ortodox „Episcop Melchisedec“ din Roman.

Niciun comentariu: