luni, 12 octombrie 2015

Odoare noi pentru Cuvioasă

Cu prilejul sărbătorii Sfintei Parascheva de la Iaşi, a fost confecţionat la Mănăstirea Varatic din judeţul Neamţ un veşmânt care va acoperi sfintele moaşte ale Cuvioasei. Veşmântul a fost oferit în dar de către o fiică a Bisericii Ortodoxe stabilită în Italia, în semn de mulţumire pentru că Sfânta Parascheva i-a ascultat rugăciunile pe care le-a aşezat la racla Ocrotitoarei Moldovei. În acelaşi timp, în patrimoniul Catedralei Mitropolitane din Iaşi a intrat şi o candelă confecţionată la atelierele Patriarhiei Române. Această candelă, deosebit de valoroasă, s-a confecţionat din argint masiv şi cuprinde scene din viaţa Sfintei Parascheva.
„Sunt multe daruri care s-au adunat de-a lungul anilor aici, la Sfânta Parascheva. Luna trecută, o delegaţie din Biserica Ortodoxă a Georgiei a oferit Sfintei Parascheva un acoperământ lucrat în fir de aur“, a amintit protosinghelul Valerian Radu, slujitor la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.
În apropierea baldachinului Sfintei Parascheva se află un iconostas nou. Acesta cuprinde icoana Cuvioasei, dar şi icoanele Sfinţilor Nicolae şi Mina, fiind donat de o familie din Iaşi. Pentru a marca Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii, s-a realizat de către maicile de la Mănăstirea Varatic un pocrovăţ mare care cuprinde o cunună cu sfinţii Moldovei.

Niciun comentariu: