vineri, 14 august 2015

Şcoli de vară la Secuieni şi Cotumba

Parohia Secuieni din Protopopiatul Roman găzduieşte, până pe 18 august 2015, o şcoală de vară, în cadrul unui program mai larg. În alt colţ al Eparhiei Romanului şi Bacăului, la Cotumba, s-a încheiat săptămâna trecută Şcoala creativă de vară „O rază de soare în suflet de copil“.
În perioada 4-18 august 2015, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în Parohia Secuieni din Protopopiatul Roman, se desfăşoară cursurile unei şcoli de vară pentru tinerii satului. Această activitate cultural-religioasă face parte dintr-un program mai larg, elaborat la iniţiativa Protopopiatului Roman, fiind destinată tinerilor care în perioada vacanţei de vară doresc să îmbine dobândirea de noi cunoştinţe de cultură generală cu tradiţiile autentice ale Ortodoxiei locale, în spaţiul oferit de biserica satului. În cadrul primei întâlniri, desfăşurată la începutul lunii august, a fost prezentată cateheza „Taina Sfântului Botez“. Apoi, copiii au fost antrenaţi în diferite jocuri educative şi au fost istorisite povestiri moralizatoare foarte apreciate de cei prezenţi. „Această primă întâlnire are ca scop continuarea acumulării de cunoştinţe religioase dobândite de copii la ora de religie, realizarea de punţi de legătură între tineri de condiţii diferite, precum şi educarea copiilor prin metode nonformale. În perioada următoare, vor avea loc activităţi sportive, artistice şi duhovniceşti, împărţite în ateliere de lucru“, a menţionat pr. paroh Daniel Pîcă.

Şcoala de vară din Cotumba, la final

Şcoala creativă de vară „O rază de soare în suflet de copil“, organizată de Parohia Cotumba, în parteneriat cu Primăria Brusturoasa şi Centrul social „Sfântul Stelian“ - Brusturoasa, s-a încheiat vineri, 7 august 2015, în prezenţa invitaţilor de seamă şi a părinţilor copiilor implicaţi. Micuţii au prezentat la Centrul Social „Sfântul Stelian“ - Brusturoasa activităţi şi impresii din cadrul acestei şcoli de vară. Prietenia, importanţa creaţiei, rugăciunea, atât lucrul, cât şi competiţia în şi pentru echipă, voluntariatul, pictura, muzica, teatrul, jocul, poezia, vizionarea şi înţelegerea filmelor educative, drumeţia şi multe altele au adus o rază de soare în sufletele şi inimile copiilor. Părintele Costel Mareş, protopop al Protopopiatului Moineşti, a ţinut un cuvânt în care i-a felicitat pe toţi cei implicaţi în această acţiune. Părintele Vasile Avasilcăi, coordonatorul acestei şcoli de vară, şi-a exprimat dorinţa ca pe viitor astfel de activităţi să se amplifice, pentru ca „bucuria copilăriei să atingă sufletele a cât mai mulţi copii din Biserica Ortodoxă“.

Niciun comentariu: