marți, 4 august 2015

Muntele Ceahlău, în haină de sărbătoare

Ziua de 6 august este prilej de bucurie şi de înălţare sufletească pentru mii de pelerini care ajung în zona Neamţului. În această zi, aşezarea monahală de pe Muntele Ceahlău, închinată Schimbării la Faţă, îşi serbează hramul. Sfânta Liturghie va fi oficiată joi, 6 august 2015, de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, înconjurat de un sobor de stareţi şi preoţi de la mai multe mănăstiri, respectiv parohii din Moldova. Pelerinii vor avea posibilitatea să primească Taina Sfintei Împărtăşanii, după ce mai întâi se vor spovedi şi vor primi binecuvântare de la duhovnic. Aşa cum este tradiţia, IPS Părinte Mitropolit Teofan va urca pe munte alături de credincioşi. Cele mai accesibile trasee spre mănăstirea de pe Muntele Ceahlău sunt:
- staţiunea Durău - Cabana Fântânele - Cabana Dochia - Mănăstirea Ceahlău (la pas);
- Cabana Izvorul Muntelui - Curmătura „Lutu Roşu“ - Piatra cu Apă - Detunatele - Cabana Dochia - Mănăstirea Ceahlău (la pas);
- localitatea Bicazu Ardelean - satul Telec - confluenţa Bistrelor - Schitul Stănile (cu mijloc de transport) - Mănăstirea Ceahlău.
Cei ce doresc să fie părtaşi la acest eveniment trebuie să parcurgă pelerinajul spre mănăstirea de pe Ceahlău în linişte şi să se informeze înainte de a urca pe munte.

Niciun comentariu: