vineri, 10 aprilie 2015

Participare record la Zilele Asistenţei Sociale în judeţul Iaşi

Pe parcursul lunii martie 2015, Sucursala Teritorială Iaşi a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România a desfăşurat mai multe activităţi cu prilejul Zilelor Asistenţei Sociale. Tema evenimentului, ce s-a bucurat de prezenţa a peste 700 de participanţi, din acest an a fost „Promovarea demnităţii şi valorii oamenilor”. Mai mult, doi membri din Sucursala Teritorială Iaşi a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România au obţinut premii la Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială 2015, ediţia a II-a. Vă prezentăm în continuare un raport al acestor activităţi.

Tema evenimentului: „Promovarea demnităţii şi valorii oamenilor”

Număr participanți: aproximativ 700 de persoane (asistenţi sociali, cadre didactice universitare, studenți, masteranzi, doctoranzi, teologi, medici, psihologi, personal care activează în domeniul social)  - anexăm listele de prezenţă).

În data de 9 martie 2015 - luni, intervalul orar 16.00 - 18.00 workshopul cu tema "Promovarea demnităţii şi valorii oamenilor" ce s-a desfăşurat la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi. Evenimentul a făcut parte din Zilele Asistenţei Sociale 2015 în Judeţul Iaşi şi a fost organizat de către Sucursala Teritorială CNASR IAŞI, Departamentul PRO VITA al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi.  La workshop au participa aproximativ 60 de persoane.
Lectori: 
Asistent Social SIMONA SMĂRĂNDIŢA BUDĂI - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi
Pr. RADU BRÎNZĂ - Departamentul PRO VITA - Mitropolia Moldovei şi Bucovinei
Invitaţi:
Asistent Social Principal ROXANA NECULA - Sucursala Teritorială CNASR IAŞI
Asistent Social Principal SORINA MÎNZAT - Spitalul Clinic de Obstretică şi Ginecologie „ELENA DOAMNA” Iaşi
În data de 10 martie 2015 - marţi, intervalul orar 9.00 – 15.00 a avut loc festivitatea de deschidere a „Zilelor Asistenţei Sociale 2015 în judeţul Iaşi” în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi la care au participat aproximativ 300 de persoane (asistenţi sociali, cadre didactice universitare, studenţi, masteranzi, doctoranzi, personal din domeniul social).
În data de 11 martie 2015 – miercuri, intervalul orar 10.00-14.00 a avut loc workshopul “Recurs la destine” din cadrul Zilelor Asistenţei Sociale în cadrul Penitenciarului Iași la care au participat aproximativ 30 de persoane (asistenţi sociali și masteranzi). Evenimentul a fost creditat CNASR cu 2 credite profesionale.
În data de 12 martie 2015 - joi, intervalul orar 11.00 - 13.00 s-a desfăşurat ŞEDINȚA COMISIEI O.N.G. –C.D.E.S. IAŞI, în Sala Galbenă a Instituţiei Prefectului Judeţului Iaşi. În cadrul comisiei, Sucursala Teritoarială Iaşi a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România a prezentat importanţa desfăşurării Zilelor Asistenţei Sociale în judeţul Iasi în luna martie a fiecărui an şi implicarea partenerilor în organizarea şi promovarea profesiei de asistent social. Sucursalei Teritoriale CNASR IAŞI i-a fost propusă aderarea la Comisia O.N.G. începând cu luna aprilie 2015.
Tot în data de 12 martie 2015 - joi, intervalul orar 10.00-14.00 s-a desfăşurat “Atelierul de lucru cu asistenţii sociali din zona Hîrlău” în sala de consiliu a Primăriei Oraşului Hîrlău la care au participat aproximativ 30 de persoane.
În data de 14 martie 2015 - sâmbătă, intervalul orar 10.00-14.00 a avut loc “Atelierul de lucru cu asistenţii sociali din zona Târgu-Frumos şi Paşcani”. Evenimentul s-a desfășurat în cadrul Complexului de Servicii Sociale pentru Copii Târgu Frumos – D.G.A.S.P.C. Iaşi şi au participat 20 de specialişti. Au fost dezbătute diferite probleme profesionale cu care se confruntă asistenţii sociali (nivelul de salarizare, numărul mare de beneficiari, lipsa resurselor în comunitate) şi au fost prezentate o serie de soluţii identificate de specialişti la specificul fiecărui caz.
În data de 15 martie 2015 – duminică, intervalul orar 11.00 – 13.00 a avut loc lansarea de carte „Dinamica fenomenului religios și modernizarea rurală” autor Roxana Necula, Editura LUMEN.
Despre volumul au vorbit prof. univ. dr. Vasile Miftode de la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice a Universităţii „Al. I. Cuza“ din Iaşi, prof. univ. dr. Antonio Sandu de la Universitatea „Ştefan cel Mare“ din Suceava şi conf. univ. dr. Beatrice Ioan de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa“ din Iaşi. Evenimentul a fost moderat de dr. Ana Frunza, reprezentant al Departamentului de Relaţii Publice al Editurii LUMEN şi au participat aproximativ 60 de persoane.
În data de 17 martie 2015 - marţi a avut loc Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială 2015, Ediţia a II-a la Ateneul Român – Bucureşti, unde au participat aproximativ 20 de persoane din judeţul Iaşi. Din judeţul Iaşi au fost nominalizaţii la Gala 8 persoane:
Isaicu Lucian
Aonicesei Marius
Romila Lucia
Mocanu Elena
Ciobanu Ramona
Şoitu Daniela
Karacsony Niculina
Sucursala Teritorială CNASR Iaşi
Au fost doi premianţi de la Iaşi:
LUCIAN ISAICU - Premiul pentru asistentul social din domeniul protecţiei copilului,
RAMONA CIOBANU - Premiul pentru asistentul social din domeniul prevenirii/ reducerii riscurilor asociate infecției cu HIV, consumului de droguri și exploatării sexuale.
În data de 19 martie 2015 – joi, intervalul orar 14.00-16.00 a avut loc Campania „Up with Down” la Pallas Mall Iaşi organizată de Fundaţia STAR OF HOPE ROMÂNIA în parteneriat cu mai multe ONG-uri şi instituţii de stat. Evenimentul a fost integrat în cadrul Zilelor Asistenţei Sociale 2015 în judeţul Iaşi, iar Sucursala Teritorială Iaşi a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România a fost parteneră. La eveniment au participat aproximativ 100 de persoane.
În data de 20 martie 2015 - vineri, intervalul orar 17.00-20.00 a avut loc DEZBATEREA PUBLICĂ "Embrionul persoană umană sau produs de concepţie?" în Aula Emil Palade a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" Iaşi. Parteneri în organizarea evenimentului au fost: Asociaţia Familia Tradiţională Iaşi, Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România - Sucursala Teritorială Iaşi, Asociaţia Studenţilor Medicinişti Iaşi, Asociaţia Studenţi pentru Viaţă - Bucureşti. Evenimentul a fost integrat în Zilelor Asistenţei Sociale 2015 în judeţul Iaşi şi au participat aproximativ 250 de persoane.
Dezbaterea publică a avut invitaţi de renume: Prof. Univ. Dr. Vasile Astărăstoe, Prof. Univ. Dr. Maria Stamatin, Pr. Prof. Univ. Dr. Gheorghe Popa, Conf. Univ. Dr. Ovidiu Gavrilovici.
În data de 24 martie 2015 – marţi, Sucursala Teritorială CNASR SUCEAVA a organizat la sediul Centrului pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene din Suceava, simpozionul intitulat „Asistenţă socială şi demnitate umană, analize, demersuri teoretice şi modele de bună practică” - eveniment din cadrul Zileleor Asistenței Sociale 2015. Parteneri în organizarea evenimentului au fost Departamentul de Ştiinţe Umane şi Social Politice din cadrul Facultăţii de Istorie şi Geografie – Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi Primăria Municipiului Suceava. La eveniment au participat reprezentanţi ai Sucursalei Teritoriale CNASR Iași - doamna președinte Roxana Necula și al  Direcției de Asistență Comunitară Iași - doamna director executiv Luminița Munteanu.
În data de 27 martie 2015 – vineri, Sucursala Teritorială CNASR BACĂU a organizat la Consiliul Judeţean Bacău, seminarul cu tema „Promovarea demnităţii şi valorii oamenilor”. La eveniment a participat şi reprezentantul Sucursalei Teritoriale CNASR Iași - doamna președinte Roxana Necula.
Celor două sucursale CNASR SUCEAVA şi BACĂU le-au fost oferite diplome de recunoştinţă pentru implicarea în dezvoltarea domeniului asistenţei sociale şi promovării profesiei în zona Moldovei, precum şi o serie de cărţi din partea Departamentului de Sociologie şi Asistenţă Socială al Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.


Mediatizarea evenimentului:
Secțiunea A – Canale și materiale de mediatizare:
Anunț pe paginile de web a Universității „Alexandru  Ioan Cuza” din Iași şi Editurii LUMEN;
Apariţii zilnice în mass-media cu privire la evenimentele desfăşurate în cadrul ZAS 2015 în judeţul Iaşi;
Distribuirea și lipirea de afișe de promovare a evenimentului;
Anunțuri pe portalurile de știri din Iași: Radio IAŞI, Radio TRINITAS, Portalul DOXOLOGIA, Ziarul LUMINA, Ştiri ONG; pagina de facebook a cnasriasi: https://www.facebook.com/cnasr.iasi
Comunicate de presă emise zilnic cu privire la desfășurarea evenimentelor din cadrul ZAS 2015 în judeţul Iaşi;

Secțiunea B – Frecvență mediatizări
În luna martie 2015  a fost difuzat un anunț de promovare a ZAS 2015 în judeţul Iaşi la posturile de radiodifuziune Radio IAŞI şi Radio TRINITAS;
Anunțuri de promovare în presa online;
Articole post eveniment în presa online;
trei interviuri cu Roxana Necula, Preşedinte Sucursală Teritorială Iaşi - CNASR realizate în timpul evenimentului de către postul de televiziune TVR Iaşi;
două interviuri cu Roxana Necula, Preşedinte Sucursală Teritorială Iaşi - CNASR realizate în timpul evenimentului de către postul de radiodifuziune RADIO TRINITAS;
două interviuri cu Roxana Necula, Preşedinte Sucursală Teritorială Iaşi - CNASR realizate în timpul evenimentului de către postul de radiodifuziune RADIO IAŞI;

Niciun comentariu: