vineri, 29 noiembrie 2013

Aglaia Mihoc a plecat la ceruri

Familia Mihoc este în doliu, după ce Aglaia Mihoc, mama celor zece copii, dintre care şase preoţi, s-a mutat la Domnul. Slujba înmormântării este oficiată de IPS Pimen în parohia Sfântul Ilie de lângă Suceava.
Aglaia Mihoc, mama cu cei mai mulţi preoţi din ţara noastră, a plecat la Domnul, la vârsta de 93 de ani. Slujba înmormântării este oficiată în prezent la Biserica "Buna Vestire" din localitatea Sfântul Ilie, comuna Şcheia, de lângă Suceava, de IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. Delegatul Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, la slujbă înmormântării este arhim. Hrisostom Rădăşanu, consilier al Sectorului învăţământ al Arhiepiscopiei Iaşilor. Aglaia Mihoc a fost un model de mamă creştină, împreună cu soţul ei, Nicolae Mihoc, dând naştere la zece copii, şase băieţi şi patru fete.

"Soră Aglaie, tare inimă ţi-a dat Dumnezeu"
Toţi fiii Aglaiei Mihoc au urmat calea slujirii Bisericii primind Taina Hirotoniei. Pe trei dintre ei, Aglaia Mihoc i-a condus pe ultimul drum. La înmormântarea părintelui Viorel Mihoc, IPS Ioan, Arhiepiscop onorific al Covasnei şi Harghitei, în cuvântul rostit a spus următoarele: "Soră Aglaie, tare inimă ţi-a dat Dumnezeu şi încercată ţi-a fost în ultima vreme". Aglaia Mihoc a fost încercată de Dumnezeu prin faptul că şi-a condus trei dintre fii pe ultimul drum. Nu şi-a pierdut nădejdea în Dumnezeu, atât cât au ţinut-o puterile a mers în fiecare zi să aprindă o lumânare la mormintele celor din neamul ei înmormântaţi în apropierea Bisericii "Buna Vestire" din localitatea Sfântul Ilie. - portal

Niciun comentariu: