sâmbătă, 8 decembrie 2012

Campanii de ajutorare a semenilor în Postul Crăciunului

Copiii asistaţi în centrele Fundaţiei "Solidaritate şi Speranţă" din Iaşi vor fi sprijiniţi să-şi continue studiile. În prezent se derulează o campanie de strângere de fonduri prin SMS. La mijlocul acestei săptămâni, parohia Costişa II, Protopopiatul Roznov, a organizat o acţiune caritabilă la Spitalul Orăşenesc din Buhuşi.

Fundaţia "Solidaritate şi Speranţă" (FSS) a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei derulază, până la mijlocul lunii ianuarie, campania intitulată "Un dar mic ajută mult". Campania consta în strângerea de fonduri pentru sprijinirea activităţii şcolare a unui număr de 70 de copii asistaţi în centrele de zi ale instituţiei. Cei ce doresc să sprijine această acţiune trebuie să trimită un SMS la 8837. În perioada 14-22 decembrie, la parterul Moldova Mall din Iaşi, vor fi expuse spre vânzare obiecte confecţionate de copiii asistaţi social. "Prin această campanie dorim să adunăm fonduri pentru a-i putea susţine financiar pe copiii asistaţi social ca să poată merge la şcoală. Modalitatea de strângere de fonduri este donaţia prin SMS în valoare de 2 euro la numărul de telefon 8837, valabil în reţelele Orange, Cosmote şi Vodafone. Campania este activă până la 15 ianuarie, timp în care aşteptăm SMS-urile tuturor", a spus Mihaela Maxim, referent marketing în cadrul FSS a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. 

Alimente pentru Spitalul Orăşenesc Buhuşi

Parohia Costişa II, Protopopiatul Roznov, a organizat miercuri, 5 decembrie 2012, o acţiune filantropică la Spitalul Orăşenesc din Buhuşi. Credincioşii din parohie au donat alimente acestei unităţi, urmând îndemnul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române de a fi mai aproape de cei aflaţi în suferinţă în Anul omagial al Tainei Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor.
Alimentele strânse de la enoriaşi au fost transportate de pr. paroh Constantin Iftimia. "Deşi biserica parohiei noastre se află într-un proces de refacere şi repictare, credincioşii s-au mobilizat şi au donat alimente de bază. Amintim că mulţi dintre credincioşii parohiei noastre beneficiază de serviciile medicale ale Spitalului Orăşenesc Buhuşi, cea mai apropiată unitate spitalicească de parohia noastră", a spus pr. paroh Constantin Iftimia.

Niciun comentariu: