sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Misiune prin „Viaţa creştină“ în parohia Poeniţa

În urmă cu doi ani, în parohia "Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil" - Poeniţa-Vânători, Protopopiatul Paşcani, a apărut primul număr al revistei Viaţa creştină". Prin intermediul publicaţiei, enoriaşii află noutăţi din viaţa parohiei şi găsesc materiale ce au conţinut religios.

Primul număr al publicaţiei săptămânale pentru întărire sufletească "Viaţa creştină" a apărut pe 8 noiembrie 2010. Cititorii pot găsi materiale legate de sfintele slujbe ale Bisericii noastre, învăţături ale Sfinţilor Părinţi, tâlcuirea Sfintei Liturghii s.a. În ultimul an au fost publicate mai multe materiale ce au conţinut religios, pe un limbaj familiar enoriaşilor din Poeniţa, însoţite de explicaţii concrete. La început, publicaţia a apărut doar în parohie, iar din anul 2011 "Viaţa creştină" se găseşte şi pe internet. Are între două şi patru pagini, iar la sărbătorile mari de peste an sau atunci când au loc activităţi deosebite în parohie, apar numere speciale.
"Ne bucură faptul că revista noastră este căutată şi citită, astfel că ne dorim mereu să venim în întâmpinarea credincioşilor noştri cu noi informaţii şi materiale. Publicaţia are un efect major asupra oamenilor. Ei vin la biserică atât pentru a participa la sfintele slujbe, dar şi pentru a primi un nou număr al revistei. În mediul rural, foarte puţini oameni îşi permit să-şi facă un abonament la un cotidian, care de multe ori ajunge târziu. Efectul revistei este creşterea numărului de credincioşi duminica la biserică. În parohie avem două culte neoprotestante care distribuite broşuri sau cărţi. Am considerat că o publicaţie ortodoxă poate să îi întărească în credinţă pe enoriaşii noştri", a explicat pr. paroh Marius Tabarcea. Anul trecut, în preajma sărbătorii Naşterii Domnului, parohul de la Poeniţa i-a îndemnat pe credincioşi să contribuie la conţinutul revistei "Viaţa creştină". "Oamenii au fost îndemnaţi să scrie câteva gânduri cu prilejul Crăciunului. Am primit foarte multe texte, desene de la copii şi poezii. Am rămas surprins să aflu că printre enoriaşii noştri sunt mulţi care compun poezii foarte frumoase. Toate materialele primite au fost publicate într-un număr special, care s-a bucurat de un mare succes", a remarcat pr. paroh Marius Tabarcea. Duminica trecută, a apărut numărul 100 al revistei "Viaţa creştină". În prezent, publicaţia poate fi citită online pe siteul http://poienita.iasi.mmb.ro.

Niciun comentariu: