miercuri, 28 noiembrie 2012

Întruniri preoţeşti în protopopiatele Iaşi 1 şi Iaşi 2



Preoţii protopopiatelor Iaşi 1 şi Iaşi 2 s-au reunit luni, 26 noiembrie, în şedinţa lunară administrativă. În cadrul întrunirii Protopopiatului Iaşi 1 s-a abordat o temă dedicată Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor, iar la şedinţa preoţilor Protoieriei Iaşi 2 s-a pregătit un referat despre proorociile Naşterii Domnului. 


În Sala "Dr. Iustin Moisescu" a Centrului eparhial Iaşi a avut loc luni, 26 noiembrie, întâlnirea lunară a preoţilor din Protopopiatul Iaşi 1. Referatul cu titlul "Viaţa ca dar al lui Dumnezeu" a fost susţinut de pr. Cătălin Fotache de la parohia Şendreni. Preoţii prezenţi au luat cuvântul pe marginea temei expuse, aducând şi alte completări din punct de vedere practic, legate de viaţa din parohiile unde îşi desfăşoară activitatea. În continuare s-a prezentat de către preoţi programul pastoral, social şi filantropic pentru perioada sărbătorilor de iarnă. "S-au discutat şi alte probleme legate de administraţie şi s-a amintit de programul liturgic din perioada Postului Crăciunului. În această perioadă foarte mulţi credincioşi se spovedesc şi doresc să primească binecuvântare pentru a se împărtăşi. În acelaşi timp, s-a amintit de colecta pentru Catedrala Mântuirii Neamului şi de stadiul lucrărilor acestui sfânt lăcaş", a relatat pr. Toma Gradinaciuc, protopop al Protopopiatului Iaşi 1.

Înfiinţarea coralei Protopopiatului Iaşi 2

În Biserica "Sfânta Mahramă a Domnului" şi "Sfinţii Martiri Brâncoveni" din Iaşi s-a derulat, în urmă cu două zile, întrunirea lunară a preoţilor Protopopiatului Iaşi 2. Referatul cu tema "Proorocii vechi-testamentare ale Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos" a fost pregătit de pr. Teofil Leuştean de la parohia Chipereşti. "În cuprinsul acestei teme, pr. Teofil Leuştean a reuşit să evidenţieze împlinirea planului mântuitor al lui Dumnezeu în istoria poporului israelitean şi a neamurilor pământului. Dumnezeu a avut şi are o contribuţie în relaţia cu poporul ales, dar şi cu fiecare din popoarele care L-au urmat", a rezumat pr. Vilie Doroşincă, protopop al Protopopiatului Iaşi 2. În continuare, s-a vorbit despre înfiinţarea coralei Protopopiatului Iaşi 2, apoi dr. Eugenia Burdea, preşedinta Asociaţiei "Communio", a amintit că pe 24 decembrie 2012, de la ora 18:30, copiii din parohiile ieşene se vor aduna la Biserica Barnovschi pentru a se îndrepta apoi spre Catedrala mitropolitană din Iaşi, unde vor intona colinde.


Niciun comentariu: