miercuri, 11 iunie 2014

Slujbă arhierească la Schitul Poiana Arşiţei

Înaltpreasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit luni, 9 iunie 2014, Sfânta Liturghie la Schitul Poiana Arşiţei din judeţul Suceava. 

Obştea Schitului Poiana Arşiţei din judeţul Suceava s-a bucurat în ziua pomenirii Sfintei Treimi de prezenţa Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Pimen, care a slujit Sfânta Liturghie.
 Slujba a fost săvârşită pe un podium special amenajat în curtea aşezării monahale, în prezenţa a numeroşi credincioşi. Răspunsurile la strană au fost oferite de corul aşezării monahale. Înaltpreasfinţitul Pimen a adresat cu acest prilej un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre întoarcerea la Dumnezeu. „Sfânta Evanghelie pe care am ascultat-o ne învaţă multe lucruri spre mântuirea noastră. Avem datoria ca permanent să ne întoarcem la Dumnezeu pentru a ne pocăi. Trăind în lume, avem supărări, însă trebuie să iertăm, să povăţuim şi să-l aducem pe cel rătăcit la calea adevărată. În măsura în care îngenunchem mai des la scaunul de spovedanie, iertăm pe cel care a greşit, postim, facem milostenie şi ne rugăm, ne sfinţim şi ne păstrăm în demnitatea creştină. Timpul este cu mari încercări pentru sufletele noastre. Se doreşte ca păcatul să fie considerat un lucru firesc. Noi trebuie să ne rugăm ca Dumnezeu să ne dăruiască tărie sufletească ca să nu cădem în cursele păcatelor împotriva firii“, a explicat IPS Pimen. Schitul „Sfânta Treime“ - Poiana Arşiţei a fost înfiinţat în anul 1992 la iniţiativa unor credincioşi din localitatea Capu Câmpului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Pimen. Aşezarea monahală, păstorită de protos. Pantelimon Aioanei, se află într-o zonă mai greu accesibilă, unde nu a existat o tradiţie monahală. La început, s-a ridicat o construcţie de lemn care s-a transformat apoi în biserică de zid în formă de cruce şi acoperită cu tablă. Catapeteasma lăcaşului de închinăciune este din lemn sculptat, în curând biserica urmând să fie pictată.

Niciun comentariu: