luni, 22 iulie 2013

Curs pentru atragerea de fonduri în parohii

În perioda 23-25 iulie 2013, Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă“ - filiala Săvineşti organizează un curs de fundraising pentru preoţii din protopopiatele Roznov şi Piatra Neamţ. Cursul va avea loc la sediul fundaţiei din Săvineşti şi va include prezentarea noţiunilor introductive de atragere de fonduri din comunitate.

Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă“ (FSS) - filiala Săvineşti va organiza, în perioada 23-25 iulie, un curs de strângere de fonduri pentru preoţii din Protopopiatul Roznov şi Protopopiatul Piatra Neamţ. Cursul va include prezentarea noţiunilor introductive de atragere de fonduri, în primul rând din comunitate. După asimilarea acestor noţiuni de bază în primele două zile de curs, se va încerca realizarea unor planuri individualizate pentru fiecare parohie sau asociaţie în parte, care pot astfel sa-şi planifice o strategie pentru atragerea de fonduri, pentru anul în curs sau pentru anul viitor. Fondurile obţinute din aceste proiecte vor fi folosite ulterior în funcţie de nevoile fiecărei parohii, acoperind activităţile sociale sau construcţiile aflate în desfăşurare sau la stadiul de proiect. „Fundaţia «Solidaritate şi Speranţă» - filiala Săvineşti derulează mai multe proiecte. În prezent sunt depuse două proiecte, primul dintre ele fiind finanţat de către Organizaţia NEST“, a spus Brânduşa Albert, coordonator programe în cadrul FSS - filiala Săvineşti.

Beneficiul parteneriatului cu autorităţile locale

În cadrul cursurilor de săptămâna viitoare, reprezentanţii FSS - filiala Săvineşti vor arăta preoţilor că există o gamă largă de idei pentru atragerea de fonduri, în afară de solicitarea în mod direct. „Vom încerca să prezentăm modele de succes a unor proiecte care s-au desfăşurat chiar la noi în ţară, pentru a încuraja acest tip de iniţiative şi în rândul clerului. Parteneriatele sunt foarte importante, din moment ce preotul nu poate derula activităţi sociale şi nu poate atrage fonduri de unul singur. Parteneriatul cu autorităţile publice, cu firme private, dar şi cu oamenii din parohie este benefic pentru derularea proiectelor“, a adăugat Brânduşa Albert. Între Primăria comunei Săvineşti şi parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil“ - Săvineşti II a început în anul 2005 un parteneriat, care s-a consolidat concomitent cu desfăşurarea diverselor activităţi. În prezent, parteneriatul se desfăşoară în fostul sediu al şcolii vechi, caruia i s-a schimbat destinaţia, fiind transformat într-un azil de bătrâni. „Beneficiile acestui parteneriat se resimt la nivelul comunităţii locale. De exemplu, la cantina centrului social polivalent al comunei, pe întreg parcursul anului şcolar, a fost asigurată hrana pentru circa 80-90 de copii aparţinând familiilor defavorizate, în special a celor afectate de închiderea platformei chimice din zonă. Acest centru găzduieşte şi o tabără şcolară de pictură şi sculptură pentru tineri, unde, pe lângă copiii din Săvineşti, participă şi copii din localităţile învecinate“, a declarat Daniel Horciu, primarul comunei Săvineşti, judeţul Neamţ.

Niciun comentariu: