miercuri, 4 martie 2015

Întrunirea profesorilor de religie din judeţul Bacău

Profesorii de religie din judeţul Bacău s-au întâlnit joi, 26 februarie 2015, cu Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului. Reuniunea s-a desfăşurat în sala de conferinţe a Protopopiatului Bacău şi a avut ca subiect ora de religie în instituţiile de învăţământ.
După cum ne-a relatat pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret şi mass-media al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, întâlnirea a fost prefaţată de o dezbatere la care au fost prezenţi preotul Ionuţ Căsăneanu, inspector de specialitatea religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, preotul Adam Lucian, coordonator al învăţământului religios din şcoli din partea Decanatului Romano-Catolic Bacău, precum şi preotul Valentin Băltoi, consilier cultural al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.
„IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim şi-a exprimat dorinţa de a sprijini în continuare proiectele derulate de profesorii de religie, amintind de suportul spiritual, material şi financiar pe care Biserica l-a acordat celor implicaţi în buna desfăşurare a acestei discipline şcolare. Totodată, ierarhul nostru a reamintit faptul că Eparhia Romanului şi Bacăului derulează de câţiva ani programe prin care atât elevii nevoiaşi, cât şi cei merituoşi primesc suport material şi financiar“, a relatat pr. Constantin Gherasim.

Niciun comentariu: