joi, 12 martie 2015

Activităţi misionar-filantropice în Parohia Milişăuţi

 Parohia cu hramurile „Naşterea Maicii Domnului“ şi „Sfântul Mare Mucenic Procopie“ - Milişăuţi, Protopopiatul Rădăuţi, judeţul Suceava, a derulat în perioada 2-8 martie 2015 o serie de activităţi misionar-filantropice. Acestea au avut loc în cadrul concursului „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu“, iniţiat de Patriarhia Română.

Prima activitate, intitulată „Mâini creatoare pentru oameni cu suflet mare“, a constat în confecţionarea de mărţişoare şi felicitări în tehnica quilling, pe care au fost scrise mesaje scurte şi urări cu ocazia Zilei de 8 Martie. Tinerii din grupul de cateheză s-au adunat în ateliere de lucru la Şcoala Gimnazială Milişăuţi, unde au confecţionat mărţişoare şi felicitări, sub coordonarea părintelui Adrian-Ioan Platon, a profesorilor şi învăţătorilor de la şcoala amintită. Duminică, 8 martie 2015, pe lângă cei trei preoţi din Milişăuţi, la Sfânta Liturghie au mai participat doi părinţi de la Mănăstirea Putna. În cuvântul de învăţătură, protos. Hrisostom Ciuciu de la Mănăstirea Putna le-a vorbit tinerilor şi credincioşilor despre importanţa milosteniei şi a ajutorării celor nevoiaşi prin transformarea iubirii în fapta cea bună. „După terminarea Sfintei Liturghii, la biserica parohială a fost organizată expoziţia cu vânzare a mărţişoarelor şi felicitărilor confecţionate de tinerii din grupul de cateheză. Banii obţinuţi vor fi donaţi pentru asigurarea necesarului de pâine la Azilul de Bătrâni Rădăuţi“, a spus pr. Adrian-Ioan Platon.

Sfinţişori pentru copii şi bătrâni

Tinerii din grupul de cateheză au participat luni, 9 martie 2015, la activitatea „Micii brutari“, derulată la brutăria din localitatea Iaslovăţ. Prin bunăvoinţa familiei Cotoară, cea care administrează această brutărie, am asistat, am ajutat la procesul de facere a pâinilor ce au fost donate Azilului de Bătrâni Rădăuţi.
„Principala activitate a fost de a pregăti peste 250 de sfinţişori, cu ocazia cinstirii celor 40 de mucenici ucişi în Sevastia. Tinerii, ajutaţi de brutari, au pregătit aluatul, au făcut formele şi au pus la cuptor sfinţişorii“, a adăugat pr. Adrian-Ioan Platon. În aceeaşi zi, în cadrul activităţii „Bucuria se naşte din fapte mici“, sfinţişorii au fost donaţi copiilor de la Aşezământul „Sfântul Ierarh Leontie“ de la Rădăuţi, bătrânilor de la azilul din Rădăuţi şi copiilor de la Şcoala Milişăuţi. Cu acest prilej, arhidiaconul Iustin Tănase, directorul executiv al Aşezământului „Sfântul Ierarh Leontie“, a mulţumit tinerilor din grupul de cateheză pentru nenumăratele vizite făcute copiilor şi pentru dragostea ce o poartă faţă de aceştia.

Niciun comentariu: