joi, 17 noiembrie 2016

Întâlniri duhovniceşti în protopopiatele Oneşti şi Moineşti

 Aula Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti“ din Oneşti a găzduit la mijlocul acestei săptămâni conferinţa duhovnicească cu tema „Sănătate şi longevitate“. Joi, 17 noiembrie, preoţii din protopopiatele Moineşti şi Oneşti au aflat mai multe precizări despre Sfântul şi Marele Sinod de la consilierul patriarhal Ionuţ Mavrichi.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în Protoieria Oneşti, cu sprijinul Asociaţiei „Sfântul Voievod Ştefan cel Mare“ - Hârja, miercuri, 16 noiembrie 2016, a fost organizată conferinţa duhovnicească cu tema „Sănătate şi longevitate“. Aceasta a fost susţinută de lector univ. dr. Aurelia Curaj şi este prima întâlnire de acest gen dintr-o serie de întâlniri de suflet din Postul Crăciunului. Evenimentul s-a desfăşurat în Aula Bibliotecii Municipale „Radu Rosetti“ din Oneşti. Între subiectele abordate au fost dezbătute noţiuni despre stilul normal de viaţă, relaţia dintre sănătate şi viaţă lungă, factorii care generează boala, prevenţia şi măsurătorile stării de sănătate. Pr. Ioan Bârgăoanu, protopop de Oneşti, a mulţumit celor prezenţi, în mod special părintelui Ilarion Mîţă, directorul asociaţiei de la Hârja, care a făcut posibilă această întâlnire.

Întrevederi dedicate Sfântului şi Marelui Sinod din Creta

La Biserica „Sfântul Nicolae“ din municipiul Oneşti, s-a desfăşurat joi, 17 noiembrie 2016, conferinţa preoţească lunară cu preoţii din Protopopiatul Oneşti. Invitatul special al întâlnirii a fost Ionuţ Mavrichi, consilier patriarhal, ofiţer de presă şi purtător de cuvânt al delegaţiei Patriarhiei Române la Sfântul şi Marele Sinod din Creta (desfăşurat în perioada 16-27 iunie 2016). Reprezentantul Patriarhiei Române a vorbit preoţilor oneşteni despre semnificaţia ideii de sinod ecumenic şi implicaţiile sale istorice, despre criticile nejustificate ce se aduc Sfântului şi Marelui Sinod şi despre motivaţia neparticipării unor Biserici autocefale la lucrări ş.a. Tot joi, consilierul patriarhal Ionuţ Mavrichi a fost prezent la întâlnirea lunară a preoţilor din Protopopiatul Moineşti. Conferinţa a fost organizată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim. În cuvântul de deschidere, pr. Alexandru Zamfir, consilier administrativ în cadrul Centrului Eparhial de la Roman, a transmis mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim. La finalul expunerii, consilierul patriarhal Ionuţ Mavrichi a răspuns întrebărilor preoţilor participanţi la întâlnire, după cum a menţionat pr. Constantin Gherasim, inspector în Probleme de tineret şi mass-media al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

Niciun comentariu: