miercuri, 15 iunie 2016

Conferinţă dedicată tinerilor din Bacău

Seria manifestărilor dedicate tinerilor a continuat în Parohia „Sfântul Ioan“ din Bacău sâmbătă, 11 iunie 2016, prin organizarea conferinţei „Paternitate naturală, spirituală şi duhovnicească în formarea tânărului creştin“.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, Biserica „Sfântul Ioan“ din Bacău a găzduit, între 9 şi 12 iunie 2016, programul duhovnicesc „De la Înviere, prin Înălţare, spre Parusie“. Acesta a fost organizat în contextul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox, de Protopopiatul Bacău şi de Parohia „Sfântul Ioan“ din Bacău. Sâmbătă, 11 iunie 2016, a fost lansat volumul „Religie şi violenţă în Europa seculară“, apărut la Editura TRINITAS a Patriarhiei Române şi la Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi. Tema principală a dialogurilor cuprinse în acest volum este fenomenul religios conţinut în diferite tematici. Prof. univ. dr. Nicu Gavriluţă, de la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Politice a Universităţii „Al. I. Cuza“ din Iaşi, a subliniat că pentru un număr important de tineri români familia este foarte importantă, iar în cadrul acesteia preocuparea pentru creşterea şi educarea copiilor ocupă un loc primordial. Părintele Constantin Sturzu, consilier cultural al Eparhiei Iaşilor, a făcut referire la necesitatea raportării la autoritatea paternă şi a prezentat cele trei tipuri de paternitate: naturală, spirituală şi duhovnicească. Seara duhovnicească s-a încheiat cu un miniconcert susţinut de pr. Iulian Muşat, care, însoţit de fiica sa, Teona Muşat, a interpretat câteva piese din repertoriul clasic internaţional.

Sfinţirea Centrului cultural-catehetic al Parohiei „Sfântul Ioan“

Centrul cultural-catehetic „Sfântul Ioan Botezătorul“ de la Biserica „Sfântul Ioan“ din municipiul Bacău a fost sfinţit vineri, 10 iunie, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Ioachim. La sfârşitul slujbei, ierarhul l-a felicitat pe preotul paroh Marius Popescu, pentru realizarea acestui obiectiv, alături de preoţii coslujitori ai sfântului locaş, exprimându-şi bucuria pentru dinamizarea vieţii spiritual-culturale în această parohie. „În incinta acestui centru se desfăşoară ateliere de pictură şi nu numai, precum şi ore de pregătire la materiile specifice clasei a VIII-a. Orele sunt ţinute de către profesori voluntari din municipiul Bacău, în vederea susţinerii examenului de capacitate“, a declarat preotul Marius Popescu, parohul Bisericii „Sfântul Ioan“ din Bacău.

Niciun comentariu: