sâmbătă, 27 februarie 2016

Proiectul „Floarea vieţii“, timp de o săptămână la Iaşi

Începutul lunii martie va fi marcat în mod deosebit de biserica aflată în incinta Maternităţii „Cuza Vodă“ din Iaşi. Mamele şi pruncii din spital şi nu numai vor primi daruri şi alimente, în urma vânzării de mărţişoare şi flori. 

Biserica cu hramurile „Naşterea Domnului“ şi „Sfinţii Doctori fără de arginţi, Cosma şi Damian“ din incinta Maternităţii „Cuza Vodă“ din Iaşi va începe mâine, 28 februarie 2016, proiectul dedicat mamei şi pruncului. Acesta este organizat în fiecare an în luna martie, odată cu venirea primăverii, sub genericul „Floarea vieţii“, şi se desfăşoară prin implicarea unui număr mare de voluntari ai Asociaţiei „Glasul vieţii“. Astfel, mâine, 28 februarie 2016, şi duminică, 6 martie 2016, tinerii vor vinde flori şi mărţişoare în preajma câtorva biserici şi spaţii comerciale din Iaşi (Catedrala Mitropolitană din Iaşi, Palas Mall, Iulius Mall ş.a.). Mărţişoarele au fost confecţionate de voluntarii asociaţiei, pentru a sprijini astfel mamele şi pruncii din maternitate. „Beneficiul acestui proiect social şi comercial va fi direcţionat către mamele cu prunci născuţi şi nenăscuţi. În primul rând, vom oferi scutece pentru prunci. Aceasta deoarece în spital nu toate mamele îşi permit să cumpere scutece pentru copilaşi, din cauza situaţiei financiare dificile. Tot din banii adunaţi vom cumpăra lapte praf pentru micuţii care nu mai beneficiază de acest drept din partea statului. De asemenea, vom cumpăra medicamente pentru mamele bolnave sau care au copii suferinzi“, a amintit preotul Dănuţ Damaschin, misionar de caritate în cadrul Maternităţii „Cuza Vodă“ din Iaşi.

Activităţi filantropice pe 25 martie

Pe 1 martie, mamele internate în spital vor primi din partea Bisericii „Naşterea Domnului“ un dar simbolic, iar pe 8 martie li se vor oferi articole de îmbrăcăminte de la o casă de modă din Iaşi. „Vom face daruri şi copiilor care vor fi aduşi pe lume în perioada desfăşurării proiectului nostru“, a mai adăugat preotul Dănuţ Damaschin. Activităţile vor continua pe 25 martie 2016, când în Maternitatea „Cuza Vodă“ va fi marcată „Ziua pruncului născut şi nenăscut“, ediţia a VI-a. Biserica din incinta instituţiei va oferi o masă caldă mamelor internate, pentru a completa meniul sărac pe care statul îl poate oferi unei femei în maternitate. Pe parcursul lunii martie, mamele însărcinate vor primi flori, în semn de preţuire pentru pruncii pe care îi vor aduce pe lume. 

Niciun comentariu: