luni, 22 februarie 2016

Adunare eparhială într-un centru de ocrotire socială


La Aşezământul rezidenţial pentru persoane vârstnice de la Hârja a avut loc, în urmă cu două zile, reunirea membrilor clerici şi laici ai Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului. Întâlnirea s-a desfăşurat cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului. 

În prima parte a întâlnirii, în Biserica „Sfântul Mucenic Gheorghe“ din incinta Centrului rezidenţial de la Hârja, a fost oficiată o slujbă de Te Deum, la care au participat membrii clerici şi mireni ai Adunării eparhiale a Eparhiei Romanului şi Bacăului. Cu acest prilej, arhimandritul Pimen Costea, vicarul eparhial al eparhiei, a vorbit celor prezenţi despre motivaţia alegerii acestui loc pentru desfăşurarea lucrărilor adunării. „Suntem prezenţi în această locaţie pentru a vedea lucrarea lui Hristos în mijlocul oamenilor care au nevoie de ajutorul Său, pentru a vedea chipul Său în chipul aproapelui, pentru a pomeni în această biserică pe cei ce au apărat cu piepturile lor aceste ţinuturi şi, nu în ultimul rând, pentru a ne întâlni cu noi înşine în această oază spirituală“, s-a exprimat arhimandritul Pimen Costea. După slujba de Te Deum, soborul preoţilor a oficiat slujba Parastasului pentru părintele profesor Constantin Leonte, trecut la cele veşnice pe 19 februarie 2016. Apoi, membrii adunării s-au deplasat în Paraclisul „Sfântul Dionisie Exiguul“, unde, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, au fost prezentate de către părinţii consilieri rapoartele de activitate, pe anul 2015, ale tuturor sectoarelor din cadrul Centrului eparhial Roman. În continuare, comisiile au dezbătut, aprobat şi oferit sugestii pentru buna desfăşurare a tuturor activităţilor din cadrul eparhiei.

Recunoştinţă faţă de cei ce apreciază activitatea social-caritabilă

În deschiderea şedinţei, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim a vorbit despre importanţa centrului de la Hârja pentru Eparhia Romanului şi Bacăului şi despre lucrarea social-filantropică ce se desfăşoară aici. Ierarhul a explicat că la Hârja există una dintre lucrările de referinţă ale Eparhiei Romanului şi Bacăului, mulţumind tuturor celor care susţin activitatea misionară a eparhiei, în aceste vremuri tulburi în care lucrarea Bisericii se cere a fi din ce în ce mai prezentă. „Ne-am angajat cu toată fiinţa noastră în lucrarea ce ne-a fost încredinţată. Bunul Dumnezeu ne-a ajutat să o împlinim. Mulţumim tuturor celor care apreciază activitatea noastră social-caritabilă, dar şi cultural-didactică, în Biserică“. Membrii Adunării eparhiale a Eparhiei Romanului şi Bacăului au vizitat apoi complexul medico-social de la Hârja, interacţionând cu beneficiarii şi angajaţii care îşi desfăşoară activitatea aici. De asemenea, s-a vizitat Mănăstirea „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“ - Codreanu din localitatea Oituz, metoc chiriarhal al Centrului eparhial Roman.

Niciun comentariu: